banner2
banner34

Kıbrıs Minik Bilim Kahramanları yeniden buluşuyor

Kıbrıs Minik Bilim Kahramanları yeniden buluşuyor
banner45

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi (ÖMB), Kıbrıs’ta yaşayan 6-10 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarına ilgisini çekmek ve gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen “FIRST® LEGO® League Explore” fuarlarının bu yılki KKTC ayağı, 3 Nisan Pazar günü  ZET Karting Leisure Center'da gerçekleştirecek.

ÖMB'dwn yapılan açıklama şu şekilde;

Yüzden fazla ülkede on binlerce öğrencinin katıldığı FIRST® LEGO® League Explore fuarlarının KKTC ayağı, 3 Nisan Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin desteği ile, ZET Karting Leisure Center ev sahipliğinde, ve Kuzey Kıbrıs Turkcell iletişim sponsorluğunda gerçekleşecek.

FIRST® LEGO® League fuarlarının KKTC’de ilk düzenlendiği 2017’den itibaren katılımcısı olan Merhum Süleyman Cengiz Eminoğlu adına kurulan Cengo-V Vakfı da her zaman olduğu gibi yine gönül bağı destekçileri arasında yer alacak.

6-10 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarına ilgisini çekmek ve gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen “FIRST® LEGO® League Explore” fuarlarının bu yılki konusu “PlayMakers”. Bu sezon çocuklar sporun, hareket etmenin, işbirliği yapmanın, arkadaşça rekabet etmenin ve eğlenmenin önemini keşfedecekler.

banner37
PLAYMAKERS ile FIRST® LEGO® League Explore takımları, farklı mekanlarda hangi oyun ve spor aktivitelerini deneyimleyebileceklerini ve bu aktivitelerin daha eğlenceli ve herkes için daha ulaşılabilir olması için alternatif neler yapılabileceğini projelendirecekler.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi ve MasterKids tarafından organize edilen FIRST® LEGO® League Explore fuarlarına bu sezon 29 takım katılıyor. Festival havasında gerçekleşen fuarlar, pandemi koşulları dikkate alınarak açık havada, ZET Karting Leisure Center’da gerçekleştirilecek.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi kurucu ortağı Mert Balın “Çocukların, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik, kodlama, tasarım, 3 boyutlu düşünme, araştırma, sorgulama ve sunum becerilerinin gelişmesine, üretken ve duyarlı birer dünya insanı olarak yetişmelerine katkı sağlayan bu uluslararası etkinliği Kıbrıs’ta düzenlemekten ve bu fuara ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz.

KKTC’de gerçekleşen bu ilk ve tek uluslararası programın hayata geçmesine katkı koyan, burada yaşayan çocukların, dünyadaki diğer yaşıtlarıyla eş imkan ve fırsatlar içerisinde bu güzel deneyimlerden faydalanmasını mümkün kılan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz”.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi (ÖMB) Kıbrıs’ta yaşayan çocuklara, sanat, bilim ve teknoloji dallarında hizmet veren bir merkezdir. Günümüz modern öğrenim sistemlerine erişimi zor olan çocuklara da görerek, deneyerek, öğrenecekleri, öğrenirken mutlu olacakları, gönüllü bir ekip tarafından kurulup yönetilen, kar amacı gütmeyen, kamu yararı gözeten bir hayır kurumudur. www.ogrenenmutlubireyler.org

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1