banner2
banner34

Lefke, çevre felâketleriyle değil, turizmle anılsın

Lefkeliler, CMC’den kalan yaklaşık 2 bin dönümlük alan, lokomotifler, CMC Hamamı ve TİD 154 gemisinin gerekli bakımları yapılarak turizme kazandırılmasını istiyor

Lefke, çevre felâketleriyle değil, turizmle anılsın
banner45

Lefkeliler, CMC nedeniyle kentlerinin sürekli olarak çevre felaketiyle hatırlandığını, ancak Lefke’nin yüzünün, çevre ve kültür turizmine, üretime ve eğitime döndüğüne dikkat çektiler. Bölge halkı, Lefke’nin, çevre felaketleriyle değil, turizmle anılmasını istiyor.

1976 yılından sonra kurulan gelmiş-geçmiş hükümetlerin CMC konusuna hiçbir çözüm bulamamasını eleştiren Lefkeliler, hükümetlerin vaatlerinin her zaman kâğıt üzerinde kalmasından yakındı.

Lefke’nin artık bunlarla anılmaması gerektiğinin altını çizen halk, CMC’den kalan yaklaşık 2 bin dönümlük alan, onlarca lokomotif, benzersiz özellikteki CMC Hamamı ve TİD 154 gemisinin gerekli bakımları yapılarak turizme kazandırılmasını talep ediyor.

Lefkeliler, bölgede yaratılacak açık hava müzesinin Lefke’nin çehresini değiştireceğine de inanıyor.

Karlıtaş: “Lefke, çevre felâketleri ile gündeme geliyor”

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, CMC alanının 1974’ten sonra kullanılamayan ve çevre açısından sürekli gündem olan bir konu olduğunu söyledi.

Hasan Karlıtaş, CMC’nin Doğu Akdeniz’in en büyük felâketi olduğuna işaret ederek, Lefke’nin de genellikle çevre felaketleri ile gündeme geldiğini kaydetti.

1976’dan sonra kurulan hiçbir hükümetin CMC konusuna çözüm bulamadığını anlatan Karlıtaş, hükümetlerin vaatlerinin hep kâğıt üzerinde kaldığını dile getirdi.

Hasan Karlıtaş, söz konusu alanı alan firmaların da yükümlülüklerini yerine getiremediğini dile getirdi.

banner37
Günümüzde Lefke’nin yönünü çevre ve kültür dostu turizme, üretime ve eğitime çevirdiğine dikkat çeken Karlıtaş, bölgede kesinlikle kirli yatırımı istemediklerini vurguladı. Hasan Karlıtaş, bölgenin geleceğinin temiz yatırımlarda olduğuna inandıklarını ifade etti.

Bu anlamda CMC’den kalan, kullanılabilecek yaklaşık 2 bin dönümlük bir alan olduğunu belirten Karlıtaş, bu alanın turizme kazandırılmasını hedeflediklerini aktardı.

Hasan Karlıtaş, bölgenin turizme kazandırılması için yapılabilecekler arasında bölgedeki maddenin kabul edilebilir yöntemlerle ıslah edilmesi ve maden alanının dünyada da örnekleri olan turizm amaçlı bir müzeye dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Lokomotifler açık hava müzesinde sergilenmeli

CMC’den kalan onlarca lokomotif ve tren vagonu olduğunu, bu lokomotif ve tren vagonlarının

değerlendirilerek bir açık hava müzesi şeklinde bölgenin çehresini değiştirecek turizm amaçlı olarak kullanılmalarının bölgeye değer katacağına değinen Karlıtaş, bu anlamda da Lefkelilerin bir talebi olduğunu, yıllar önce Girne Boğaz yoluna götürülen “CMC 1” lokomotifinin esas bölgesi olan Lefke’de sergilenmesinin daha doğru bir yaklaşım olacağını kaydetti.

Hasan Karlıtaş, yetkililerin bu konuda girişim başlatmalarının talep etti.

Yine Lefke – Gemikonağı girişinde “TİD 154” gemisinin atıl vaziyette olduğunu anlatan Karlıtaş, bu geminin de restore edilmesini istediklerini söyledi.

Toplum içerisinde CMC’nin olumsuz bir faktör olarak hatırlandığını bildiren Karlıtaş, bölgenin artık yeni maden arayışı ile değil, atıkların temizlendiği ve müzecilik faaliyeti anlamında değerlendirilen bir bölge olarak anılmasını istediklerine vurgu yaptı.

Hasan Karlıtaş, bölgeyle ilgili 3 fikri olduğunu, birincisinin tren vagonlarının ve lokomotiflerin açık hava müzesi şeklinde sergilenmesi, 2’inci fikrinin de bölge girişindeki “TİD 154” gemisinin restore edilmesi ve alanın yat limanı ve marinaya dönüştürülmesi olduğuna dikkat çekti. Karlıtaş, son olarak Lefke Göleti içerisinde kalan benzersiz özellikteki CMC Hamamı’nın turizme kazandırılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1