banner2
banner34

Mahkum yakınları bugün saat 15.00’te eylem yapma kararı aldı

Merkezi Cezaevi’nde kadınlar bölümü ve yeni binadaki iki bölüm dışlındaki toplam 10 bölümde mahkumlar açlık grevi başlattı. Merkezi Cezaevi yönetimi açlık grevi başlatıldığını doğruladı.

Mahkum yakınları bugün saat 15.00’te eylem yapma kararı aldı
banner45

 

   Mahkumlar, aileleri ve yakınlarıyla görüşmelerinin iptal edilmesi ve cezaevindeki bulaşıcı hastalıklar bulunması gerekçesiyle açık grevine başladıklarını açıkladı. Mahkumlar, “koronavirüs nedeniyle bazı ülkelerde ağır suçları bulunmayan mahkumlara af getirildiğine” dikkat çekerek, ülkemizde de benzer bir uygulama istediklerini vurguladı.

banner37
   Merkezi Cezaevi’nde yönetim, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, mahkum yakınlarının haftalık ziyaretlerini iptal etti. Bu karara tepki gösteren mahkum yakınları bugün saat 15.00’te eylem yapma kararı aldı, ancak cezaevi yönetimi koronavirüs riski ve hükümetin aldığı tedbirleri dikkate alarak, mahkum yakınlarından anlayış göstermesini istedi.

   Haber Kıbrıs’a konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, cezaevi yönetiminin görüşmeleri iptal etmekte haklı olduğunu söyledi. Bugün toplu yerlerle ilgili ülke genelinde hükümet kapatma kararı alınırken, cezaevinde görüşme yapılmasının sağlık açısından risk taşıyacağını belirtti.

   Cezaevinde 500’ü aşkın mahkum ve 200’ü aşkın gardiyan ve sivil personel olmak üzere, 700’ü aşkın insan olduğuna dikkat çeken Güven Bengihan, “Bugün dışarıdan yakınları ile görüşmek için 300’e yakın kişi gelecek. Dışarıdan bu kadar insanın cezaevinde gelmesi büyük risktir. Cezaevi yönetiminin görüşmeleri iptal etmesi yerinde bir karardır. Cezaevi yönetimi mahkum yakınlarından anlayış bekliyor ki, bu isteminde çok haklıdır” dedi. Bengihan, mahkumlara aileleri ile telefonla görüşme imkanı sunulduğunu, ailelerin böyle riskli bir ortamda yakınlarıyla telefonda görüşmesinin daha uygun olacağını söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1