banner2
banner34

Mikrop saçıyor

Gaziköylüler bölgedeki en büyük sorunun hayvan leşlerinin ovaya atılması olduğunu ve bunun önüne geçilemediğini söyledi

Mikrop saçıyor
banner45

Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Gaziköy’de sorunlar bitmiyor. Köylüler, hayvancılık, mandıra ve yol konusunda birçok sıkıntı olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, mandıranın evlerin arasında olmasından dolayı kokudan rahatsız olduğunu ifade etti. Mandıraya giden yolun asfaltlanması gerektiğini belirten köylüler, yoldaki çukurlardan da dert yandı.

Diyalog’a konuşan köylüler, özellikle mandıra bölgesindeki boş araziye hayvan leşlerinin atıldığını ve bunun mikrop saçtığını ifade etti. Söz konusu araziye sadece hayvan leşleri değil çöp de dökülüyor. Hayvancının ölen hayvanları araziye attığını iddia eden köylüler, belediyenin konuyla ilgilenmediğini ileri sürdü.

Gaziköylüler ne dedi?

banner37
Yavuz Ceyda: Bu sene çiftçi için kurak geçti. Tarladan mahsul alamadık. Bizim istediğimiz hükümetin hayvancıya yardımcı olmasıdır. Kuraklık ve süt paralarını zamanında ödemesini istiyoruz. Köylü bu konuda zarar etti. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Köydeki en büyük sorun mandıralar bölgesidir. Evlerin arasında mandıra olmaz. İnsanlar kokudan duramıyor. Mandıraların başka yere taşınması lazım. Ayrıca o bölgede boş bir araziye hayvan leşleri atılıyor. Yetkililerin bölgeyi temizlemesi gerekiyor. Hasta olmak istemiyoruz.

Hakan Alioğlu: Köyde sorun çok. Ova yolları çukur dolu, traktörle düşüyoruz, çıkamıyoruz. Belediye bu yolları gelip düzeltmiyor. Mandıralar bölgesinin yanındaki boş tarlaya çöp ve hayvan ölüsü attılar. Belediyeye telefon ettik. “Alması için birini göndereceğiz” dediler. Ne gelen var ne giden. O leşleri alması için bir şirocuyu bile köye gönderemedi. Bunu yapanlar hayvancıdır. O kişilerin tespit edilip, ceza kesilmesi lazım. Belediye başkanı köye gelmiyor. Köy yollarının tamir edilmesi lazım. Tarım bu sene tamamen kurak geçti. Belki yeni hükümet hayvancıya ve çiftçiye parasını öder. Ben, belediye başkanına sormak istiyorum, en son Gaziköy’e ne zaman geldi? Sadece seçim günü geldi. Ondan sonra da uğramadı. Haliniz nedir, bu köyde ne yapıyorsunuz diye gelip sormadı bile. Böyle belediye başkanlığı olmaz.

Alpay Cincioğlu: Köyümüzün sorunlarından biri de yollarımızdır. Kısa bir süre önce ciddi trafik kazası meydana geldi. Oraya kamera koyacaklarını söylemişlerdi. Sadece tabela koydular ve öyle kaldı. Bu yola devletin radar koyması lazım. Köyün yolları da tamir istiyor ama ilgilenen yok. Köyde en çok suya ihtiyacımız var. 4 günde bir gelen su 2 saat akıyor. Ona da bir çözüm bulunmadı. Asbest borular var ve bu borular değişmedi. Bu borulardan su içiyoruz. “Yapılacak” diyorlar, bekliyoruz. Köyde kötü hastalığa yakalanıp vefat eden oldu. En büyük sorun ise mandıralar bölgesindedir. Ölü hayvanları boş arsaya atıyorlar. Mandıralar evlerin içerisinde. Oradan kalkan sinekler üzerimize konuyor. Hasta olmak istemiyoruz.

Erol Soyalan: Ölü hayvanları boş araziye atıyorlar. Devletin bir çözüm bulması lazım. Hayvanı ölen, gidip ovaya atıyor. Bunu yapan hayvancılardır. Köy yolu da ova yolu da bozuk. Öncelikle köyün içindeki mandıraların kalkması lazım. Köyün içine mikrop dağıtıyor. Belediye başkanı köyle ilgilenmiyor. Hani devlet nerede? Devletten gereken ilgiyi göremiyoruz.

 
Kaynak: Diyalog
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 06:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1