banner2
banner34

Mülteciler Girne Limanı'nda bekletiliyor!

KKTC sınır suları dışında önceki gün Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kaptanı tarafında terk edilmiş küçük bir tekne içerisinden kurtarılan 8’i yetişkin, 11’i de çocuk olan Suriyeli mülteciler Girne Turizm Limanı’nda bekletiliyor

Mülteciler Girne Limanı'nda bekletiliyor!
banner45

Koruçam köyünün yaklaşık 14 deniz mili açıklarında önceki gün Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “Zeynep Can” isimli tekne içerisinde bulunan ve yaşları 3 ile 43 arasında değişen 19 kişi, iki gündür Girne Turizm Limanı’ndan bekletiliyor. Polis Genel Müdürlüğü tarafından gerekli ihtiyaçları karşılanan 19 kişiyle ilgili olarak nasıl bir uygulamanın yapılacağı ise merak konusu.
Bu durumla ilk kez karşılaşıldı
Koruçam açıklarında küçük bir tekne içerisinde bulunan Suriyelilere, teknenin KKTC suları dışında olması nedeniyle yasal bir işlem yapılmadı. 8’i yetişkin, 11’i de çocuk olan Suriyeli mülteciler, ‘155 Polis İmdat’ı arayarak, hem kendilerini ihbar etmiş hem de yardım istemişti.

banner37
Polisten yapılan açıklamada, önceki gün sabah saat 09.00 sıralarında, Koruçam köyünün yaklaşık 14 deniz mili açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “Zeynep Can” isimli tekne içerisinde yaşları 3 ile 43 arasında değişen 11’i çocuk 4’ü kadın ve 4’ü de erkek olmak üzere Suriye uyruklu toplam 19 kişi bulunmuştu.
Türkiye ve BM ile görüşülecek
KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile Türkiye Göç İdaresi arasında kısa bir süre önce bir sözleşme imzalanmıştı. Ancak mültecilerin KKTC sınır suları dışarısında tespit edilmesi nedeniyle bugün Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’yle de bir görüşme yapılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1