banner2
banner34

Müzakereciler Liste Hazırlıyor

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’in son görüşmelerinde Yönetim, Mülkiyet, AB ve Ekonomi başlıklarında çeşitli...

Müzakereciler Liste Hazırlıyor
banner45

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’in son görüşmelerinde Yönetim, Mülkiyet, AB ve Ekonomi başlıklarında çeşitli anlaşmazlıklara takıldıkları ve müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’i, anlaşmazlıklar-yakınlaşmalar ve karşılıklı anlayışları listelemekle görevlendirdikleri bildirildi.

banner37
Fileleftheros, müzakerecilerin listeyi hazırlayıp 28 Mayıs’taki yeni görüşmede liderlere sunacaklarını ve şartlar, prosedürün hazirandan itibaren hızlandırılmasına müsait olursa, bundan sonra atılacak adımların da Güney Kıbrıs’ta yapılacak genel seçimlerden birkaç gün sonraki o görüşmede belirleneceğini yazdı.

Gazete, Rum Müzakereci Mavroyannis’in hazirandaki BM Genel Kurul Başkanlığı seçimlerinde aday olduğu için mayıs sonuna kadar Ada’da olacağını, dolayısıyla o zamana kadar Rum müzakereci meselesinin de netleşmesi gerektiğini hatırlattı.  

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1