banner2
banner34

Öleceğimi bilsem bu parayı vermem

Sağlık muayenelerindeki ücretlere yapılan okkalı zamma halkın tepkisi büyük oldu:

Öleceğimi bilsem bu parayı vermem
banner45

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin talebi doğrultusunda Bakanlar Kurulu, muayene ücretlerine yaptığı yüzde 50 oranındaki zammı sorduğumuz vatandaşların tamamına yakını, söz konusu artıştan fena halde rahatsız.

Sağlık muayenelerindeki asgari muayene ücretinin 80 TL’den 120 TL’ye, azami muayene ücretininse 150 TL’den 225 TL’ye yükseltilmesi konusunda görüş aldığımız vatandaşlar, hükümete veryansın etti. Halkın durumun kimsenin umurunda olmadığını savunan ve söz konusu zammı ‘ürkütücü’ şeklinde niteleyen vatandaşlar, serzenişlerini KIBRIS Ekonomi’yle paylaştı…

DeborahJuoe: Aslında doktora gitmeliyim fakat kadınlara özgü hastalıklar için çoğu kez tek doktor yeterli olmuyor. Birden fazla doktor ve yine birden fazla tahlil gerekliki bu da ekstra masraf demek. Halbuki ayda ancak 550 TL harcama lüksüm var. Muayene için 120 lira vermem mümkün değil.

Burcu Göçer: En düşük muayene ücretine40 TL, en yükseğine ise 75 TL’lik artışın bir anda yapılması gerçekten ürkütücü. Umarım bu kararda geri adım atılır. Ne kadar kazanıyoruz, ne kadarını doktorlara vereceğiz?

Tuğba Sönmez: Neye artış yapılmadı ki bu kusur kalsın? Üç kardeş, üniversite okumaya çalışıyoruz ve bizler için bu rakamlar altından kalkılamayacak seviyede. Halkını seven doktorların bu zamdan geri adım atılması için harekete geçeceğini düşünüyorum.

Eray Ali: Çok ama çok uçuk bir zam. Asgari ücretlinin ve dar gelirlinin halini düşünen yok. Asgari ücrete yapılan zam ortada, neden diğer zamlar da asgari ücrete uydurulmuyor. Ayda iki kez doktora gitseniz, bütçenizi altı ayda toparlayamazsınız.

banner37
Berke Altınışık: Büyük çoğunluğu asgari ücret alan özel sektör çalışanları ve öğrencilerin oluşturduğu bir toplum için korkunç bir artış. Gerçekten bu kadar parayı ödeyebileceğimizi mi düşünüyorlar?

Şenay Vaiz: Gerçekten çok kötü bir durum. 80 TL öderken bir anda 120 TL, 150 TL öderken 225 TL vermeyi kim ister ki? Öleceğimi bilsem bir muayeneye 120 lira, 225 lira vermem. Bu kararı alanlar ve uygulayacak olanlar halkı hiç düşünmüyor

Ercan Kaya: Hayatın günden güne zorlaştığı bir ülke haline geliyoruz. Geçenlerde Küba’yla ilgili bir belgesel izledim ve sağlık hizmetlerinin orada ücretsiz olduğunu gördüm. Bir de bize bakın! Neredeyse hasta olduğumuz için doktora gideceğiz diye daha çok diye hasta oluyoruz.

Seray Sucuoğlu: Asgari ücretle çalışanlar başta olmak üzere toplumun gelir düzeyi düşük kesimi için son derece zorlayıcı bir durum olsa gerek. Bu artışın çok fazla olduğu düşüncesindeyim.

Doğa Zeki: Aslına bakarsanız, 120 TL çok gibi gözükmekle birlikte, çocuğumun doktorunun yaptığı gibi aynı hastalığa yönelik tedavi sürecinde sadece bir sefer talep edildiği sürece bence bir sıkıntı yok. Ancak, yine de yüzde 50’lik bir zam söz konusu.

Gürcan Bayramoğlu: Çok ütopik olacak ama devlet keşke sağlık hizmetlerini halka satmaktansa ücretsiz sunsa, ki sosyal devletin görevlerinden biri de bu. 120 TL de muazzam yüksek bir miktar, 225 TL’lik kısmını hiç konuşmayalım daha iyi.

KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1