banner2
banner34

Özgöçmen: Gezici bir virüs var tespitte zorlanıyoruz

Özgöçmen: Gezici bir virüs var tespitte zorlanıyoruz
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, son dönemlerde salgında bir rahatlama görülse de, şu an bölgeleri gezen bir virüsten söz edilebileceğine dikkat çekerek vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. Özgöçmen, bir süre öncesine kadar virüsün ağırlıklı olarak Girne ve Lefkoşa’da görüldüğünü anımsatarak son günlerde Mağusa’nın da bu sürece dahil olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında sağlık çalışanlarının sorunlarını ve ülkedeki salgının geldiği aşamayı değerlendirdi.

Özgöçmen, 1 yıldan beri salgınla en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarına Maliye Bakanlığının anlamsız bir kararı sonucu kesilen ücretsiz yemek katkısının Maliye üzerindeki maddi ağırlığını sorarak, “Bu ülkede o kadar fuzuli harcama yapılırken, örneğin örtülü ödenekler, kamuya sürekli istihdam edilen üst düzey yöneticiler, cumhurbaşkanına alınan Mercedes, partilere yapılan katkılar, bunların hiç biri bir külfet oluşturmadı ancak 70 kişiye sağlanan aş bu devlete çok mu geldi” dedi.

banner37
Girişimler sonucu Başbakan ve Sağlık Bakanının devreye girmesiyle Mayıs ayı sonuna kadar sorunun giderildiğini belirten Özgöçmen, krizin ortaya çıkmasıyla birlikte Eziç Restoran sahibi Mehmet Eziç ve KTOB Başkanı Dimağ Çağıner’in ortaya koydukları tavrın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek Eziç ve Çağıner’e teşekkür etti.

Sağlık çalışanlarının en zor koşullar altında ülkeye hizmet vermeye devam ettiğini belirten Özgöçmen bugün itibarıyla 12 sağlık çalışanının testlerinin pozitif olduğunu kaydetti. Mesai arkadaşlarının eksikliklerinin hem kendilerini hem de sağlık sistemini zora soktuğuna vurgu yapan İprahim Özgöçmen, sendika olarak sınavı geçen 99 meslektaşlarının sisteme dahil edilmesi için bakanlık nezninde çalışmaların sürdüğünü ifade etti

Özgöçmen, Ali Pilli döneminde mevsimlik işçi adı altında alınan 267 kişinin bir kısmına yönelik “İşe gitmiyorlar ancak para alıyorlar” şeklindeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığına işaret ederek, “Bu arkadaşlar çeşitli otellerde veya bakanlıkça görevlendirildikleri yerlerde çalışıyor” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları olarak büyük bir risk altında olduklarını anlatan Özgöçmen, “Aylardır Pili ile kurmaya çalıştığımız ancak başarılı olamadığımız sorunlarımız Ünal Üstel’in göreve gelmesiyle aktardık ve beklentilerimizin üzerinde çalışılacağı yönünde de söz aldık” dedi.

Sağlıkta diyaloğun son derece önemli olduğuna vurgu yapan Özgöçmen, salgın sürecinin hep birlikte bir takım ruhuyla atlatılabileceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1