banner2
banner34

Prof .Dr. Şafaklı: Halkın derdi hamasi nutuk değil icraattır

Prof .Dr. Şafaklı: Halkın derdi hamasi nutuk değil icraattır
banner45

Prof .Dr.  Oakan Veli Şafaklı, pandeminin toplumda yarattığı yıkımın bayrak millet, ihya veya federasyon ya da iki egemen devlet tartışma veya söylemleriyle aşılamayacak kadar ciddi olduğunu belirtti. Şafaklı, ülkeyi yönetenlerin bu aşamada doğru ve pratik kararları hayata geçirememesi nedeniyle vatandaşın çok zor bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Prof .Dr.  Okan Veli Şafaklı, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında salgının ülke ekonomisi üzerinde yarattığı olumsuzlukları ve bunun vatandaşa yansımasını değerlendirdi.

Şafaklı, önce topluma  “Ekonomik Önlemler Paketi” olarak sunulanların ardından ise Türkiye ile imzalanan 4 anlaşmanın ekonomik yaraya merhem niteliği taşımadığını belirtti. Okan Veli Şaafaklı, “Bunlar olsa olsa göz boyamaya yarar” dedi.

banner37
Okan Veli Şafaklı, İçinden geçilen bu zorlu süreçte, Servet Vergisinin bir defaya mahsus hayata geçirilmesi, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi tahsil edilmesi, batık bankalardan hala tahsil edilemeyen 150 Milyon liralık kaynağın tahsil edilmesi ve Türkiye’yle ivedi bir şekilde imzalanacak protokolle 1 Milyon TL kaynak elde edilmesiyle kurtulabileceğine dikkat çekerek,  “Bu pratik ve ekonominin çarklarını yeniden döndürecek tedbirler ortada dururken maalesef ülkeyi yönetenler hala bunu görmezden gelerek iç borçlanma yoluyla toplumun sadece belli bir kısmına maaş ödemeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

KKTC’nin bugün hala e devleti konuşmasını “Gülünç” olarak nitelendiren Şafaklı, konunun 2003’ten beri gündemde olduğunu ancak belli çevrelerin kayıt altına girmek istememesi nedeniyle  17 yıldan beri bu yapıya geçilemediğini kaydetti.

Prof. Dr. Şafaklı, devletin ekonomik önlem adı altında bugün borç faizi altında inim inim inleyen vatandaşına hala “borcunu borçlanarak öde” diyebilmesine anlam veremediğini ifade etti.

Prof .Dr.  Oakan Veli Şafaklı, “Bu dönmede kısa vadeli bir program hazırlanmalı, insanların banka  borçları yükseldi,  krediler ödenemez duruma geldi, hükümet bu konuda ivedi adımlar atmalı ve insanları bugün yaşanan borç sarmalından kurtarmalı” dedi.

Öngörüsüzlük ve adil davranmama nedeniyle bugün toplumda Kamu-Özel kutuplaşmasının yaratıldığına da dikkat çeken Şafaklı, “Bu toplumun ve devletin geleceği açısından son derece tehlikelidir. Devlet vatandaşı arasında ayrım yapmaz yapmamalı” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1