banner2
banner34

Safa Güngör Türkiye’ye iade ediliyor

29 Kasım 2016 tarihinde Değirmenlik dağ yolunda bir öğrenci otobüsü ve kamyonun çarpışması sonrası 3 kişinin ölümünden hüküm giyen Safa Güngör, Türkiye’ye veriliyor.

Safa Güngör Türkiye’ye iade ediliyor
banner45

29 Kasım 2016 tarihinde Değirmenlik dağ yolunda kaza yaparak 3 kişinin ölümünden sorumlu tutulan ve 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Safa Güngör, Türkiye’ye veriliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda Bakanlar Kurulu’ndan geri verilme isteminde bulunan TC uyruklu mahkûm Safa Güngör’ün talebi, KKTC Hukuk Dairesi tarafından uygun görülerek, Bakanlar Kurulu onayıyla TC Devleti’ne geri verileceği bildirildi.

banner37
Karar, 43/1988 sayılı “Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi Ve Adli Yardımlaşma Yasası”nın 3’üncü maddesine dayandırılarak verildi. Safa Güngör, cezasını Türkiye’de çekmeye devam edecek.

Toplam 4 mahkûm Türkiye'ye iade ediliyor

Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren kararlara göre; Safa Güngör, uyuşturucu suçundan hüküm giymiş Mehmet Can Karaozan, ve Lefkoşa'daki kundaklama olayıyla ilgili mahkum olan Eren Baysal ve Ozan Ögeyik isimli mahkumlar Türkiye’ye geri verildi.

Söz konusu işlem ‘Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası’nın 3’üncü maddesi kapsamında gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1