banner2
banner34

Saner, 1 Nisanda kontrol altına alınacak

Saner, 1 Nisanda kontrol altına alınacak
banner45

Başbakan Ersan Saner BRT’de katılmış olduğu programda Covid 19’un 1 Nisan’da kontrol altına almayı hedeflediklerini kaydetti.

Pandeminin kontrol altına alınmasıyla birlikte üniversitelerde eğitimin yüzyüze başlayacağını kaydeden Saner, “1 Nisana kadar pandemi’yi kontrol altına aldığımızda 30 bin öğrencinin ülkemize gelmesini sağlayacağız. 30 bin öğrencinin ülkemize gelmesi ile birlikte 800 milyon TL ekonomiye kazandırılacak.”

Saner’in yaptığı açıklamanın detayları şöyle:

Turizm konusunda ana vatan Türkiye ile birlikte hareket ediyoruz. Türkiye’deki yetkililerle mesela Sağlık Bakanımızın oradaki sağlık bakanı ile görüşmeleri Turizm yine aynı şekilde ikili müzakerelerin ardından ülkemize 500 bin aşının gelmesiyle toplumun yüzde seksenini aşılayarak bu konuyu da çözme hedefimiz var. Nisanda açılma hedefimizde gerekli her türlü çalışmayı tamamlamış durumdayız.

banner37
Hayvancılarımız için TİKA ile birlikte 5 bin küçük baş hayvanı ülkemize kazandırarak üretimi artırmayı planlıyoruz.

Bu hafta sonu itibarıyla bütçe çalışmalarına hız vererek Cuma gününe kadar bitirmiş olacağız. Bu konuda da anlayışlarından dolayı muhalefete teşekkür ediyoruz. Daha sonra 2021 ekonomik protokolün imzalanması içinde çok büyük bir çalışma bizi bekliyor.

Saner, covid-19 önlemleri konusunda vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Kendisini temaslı olarak hisseden vatandaşlarımız en yakın sağlık birimine gidip kendilerine test yaptırmalarını istiyorum.

Kişisel ihtiyaçlarını en yakın market benzin istasyonlarından karşılamalarını istiyorum. Hafta sonu ülke genelinde kapanma olacak bu konuda da hassasiyet göstermelerini istiyorum.

Mağusa İskele Güzelyurt’taki vatandaşlarımıza da maske mesafe kurallarına riayet etmesini istiyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1