banner2
banner34

Şok iddia: “Polis tecavüz etmekle tehdit etti”

Lefkoşa’da bir günde yaşanan üç kundaklama olayının 4 zanlısından ikisi Eren Baysal ve Ozan Ögeyik, polisin suçu itiraf etmeleri için işkence tehditte bulunduğunu öne sürdü.

Şok iddia: “Polis tecavüz etmekle tehdit etti”
banner45

Devrim Demir

Lefkoşa’da Şubat ayında bir gecede üç iş yerinin kundaklanması olayıyla ilgili tutuklu bulunan Eren Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar dün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Polis 8 günlük ek tutukluluk talebinde bulunurken, avukat Mustafa Asena, müvekkilleri Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’in poliste işkence gördükleri ve tecavüzle tehdit edildikleri yönündeki ifadelerini mahkemeye dinletti. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, 8 günlük ek tutukluluğu fazla bularak tüm zanlıların 4’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polis: Kar maskesi bulundu

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Öjen Açıkada mahkemede verdiği ifadede Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar’ın henüz tespit edilemeyen suç ortakları ile birlikte 19 Şubat tarihinde saat 00.50 raddelerinde Lefkoşa’da meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Öjen Açıkada, “Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlarının işlendiği gece zanlı Ozan Ögeyik’in taktığını öne sürdüğü kar maskesinin bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Zanlıların tutukluluk süresinde 14 ifade alındığını belirten Açıkada, 20 kişiden daha ifade alınacağını, izlenmesi gereken kamera kayıtlarının olduğunu ve soruşturulması gereken birçok kişi olduğunu kaydetti. Polis zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

Baysal: Hayvan gibi seni döveriz

banner37
Zanlı Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar’ın avukatı Mustafa Asena polisin 8 günlük tutukluluk süresine itiraz ederken, Evren Baysal ve Ozan Ögeyik’in poliste şiddet ve baskı gördüklerini iddia etti ve iki zanlının mahkemede ifade vermesini sağladı.

Zanlı Eren Baysal, günlerdir poliste şiddet ve baskı altında olduğunu ifade ederek, “Sorgulama odasında polisin sorularını cevaplarken, içeri giren iki polis beni yumruklayarak dövdü. Aileme küfür ettiler, kimse avukat istiyor muyuz diye sormadı. Sürekli baskı ve şiddet altındayız konuşmadığım takdirde hayvan gibi beni döveceklerini söyleyip duruyorlar.”

Ögeyik: Tecavüz etmekle tehdit ediyorlar

“Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlaması ile gözaltına alınan bir diğer isim Ozan Ögeyik ise mahkemedeki beyanında tutuklandığı ilk gün saatlerce Girne Polis Müdürlüğü’nde bekletildiğini ve ordaki polisler tarafından hırpalandığını şöyle anlattı;

“Tutuklandım saatlerce Girne’de poliste bekletildim ve ordaki polisler tarafından hırpalandım. Girişte kamera kayıtları var ve bakılmasını talep ediyorum. Daha sonra beni polis aracına koydular, başıma bir torba geçirdiler ve suçumu itiraf etmezsem tecavüz etmekle tehdit ederek, fiziki şiddette bulundular. Tutuklandığım günden bu yana sürekli bir baskı ve şiddet altındayım, sabaha kadar eziyet görüyorum konuşmam için.”

Asena: Olay ve işkencede KKTC polisi sabıkalı

Yapılan beyanların ardından konuşan avukat Mustafa Asena, olay ve işkencelerde KKTC polisinin sabıkalı olduğunu ifade ederek, yapılan araştırmada meclis tutanaklarında sabıkalarının ispatlandığını söyledi.

Asena, “Polise giden zanlıların anayasal tüm hakları çiğnenmektedir. KKTC polis devleti oldu, işkence ile korkutularak hiçbir yol kat edilmez” dedi.

 
Kaynak: Havadis
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1