banner2
banner34

Sütleri yere döktüler

Gazimağusa’da zam nedeniyle 10 gündür sütleri alınmayan hayvan üreticileri, bu duruma isyan etti.

Sütleri yere döktüler
banner45

Gazimağusa’da hayvan üreticiliği yapan Murat Gazioğlu, Hüseyin Olgunay ve Fırat Gazioğlu, 15 Haziran’dan bu yana süte 11 kuruşluk zam yapılması nedeniyle küçükbaş hayvan sütlerinin alınmadığını söyledi.

Hayvancılar, her gün tonlarca sütü yere dökmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bu duruma isyan eden hayvancılar, dün akşam Derinya bölgesinde akşam sağımından elde ettikleri sütü yere boşalttı.

Yetkililere sitem yüklü sözler sarf eden hayvancılar, bu durumdan mağdur olan tek kesimin hayvancılar olduğunu vurguladı. Hayvancılar, yetkililerin bu duruma acil çözüm bulmasını talep etti.

Gazioğlu: Günde 2 buçuk ton süt döküyorum

Fırat Gazioğlu ve Hüseyin Olgunay adına da konuşan Murat Gazioğlu, küçükbaş hayvan sütüne 11 kuruşluk zam yapılması nedeniyle imalatçıların 15 Haziran’dan bu yana küçükbaş hayvan sütünü almadığını söyledi.

Gazioğlu, o tarihten bu yana da sadece kendisinin günde 2 buçuk ton küçükbaş hayvan sütünü yere dökmek zorunda kaldığını belirtti. Hayvancılar olarak artık dayanacak güçleri kalmadığını anlatan Gazioğlu, Tarım Bakanlığı’nın, Süt Kurumu’nun ve imalatçıların bir türlü anlaşamamaları nedeniyle hayvancıların mağdur olduğunu bildirdi.

Gazioğlu, hayvancıların ovalarda 24 saat sıcağın, soğuğun, yağmurun altında emek verdiğini belirtti.

Süt Kurumu’nun hayvancıya olan vereceğini ödemede geciktiğinde herhangi bir faiz vermediğini ancak borç ödemesinde sıra hayvancıya geldiğinde en küçük gecikmede devletin faiz uyguladığını anlatan Gazioğlu, hayvancının faiz altında ezildiğini, elektrik faturasını ödemekte az bir gecikme olduğunda elektriksiz kaldığını ifade etti.

“Biz batacaksak, onlar da batsın”

banner37
Murat Gazioğlu, kendilerinin artık bir karara vardıklarını ve bu memlekette iş yürüyeceğine inanmadıklarını dile getirdi. Her yıl temmuz ayında süte zam yapılması nedeniyle imalatçının sütlerini almadığını anlatan Gazioğlu, bundan sadece en büyük emeğin sahibi olan hayvancının mağdur olduğunu söyledi.

Gazioğlu, süte yapılan küçücük zamma hemen tepki konulduğunu ancak hayvancının aldığı yeme yüzde 20 zam yapılınca hiçbir şey olmamış gibi davranılmasını eleştirdi.

Hayvancıların artık birlik olması gerektiğine dikkat çeken Gazioğlu, hayvancının gerekmesi halinde tüm sütlerini sokağa döküp imalatçıya vermemesi gerektiğini söyledi.

Gazioğlu, “Biz batacaksak, onlar da batsın” dedi.

Sütün alınacağı yönünde önceki gün yapılan açıklamayı işaret eden Gazioğlu, Süt Kurumu’nu aradıklarında pazarlama bölümündeki sorumluya “sütümüz alınmadı” dediklerinde kendilerine “Süt sizin sütünüz. Ne isterseniz yapın. Ben bir şey yapamam” denildiğini iddia etti.

“Devletten 120 bin TL, 60 günlük süt alacağım var”

Murat Gazioğlu, devletin “yatırım yapın” çağrısını dinleyerek hayvanlarını artırdıklarını, soğuk zincire geçtiklerini ve tüm bunları yaparken trilyonlarca borcun altına sokulduklarını söyledi.

Bu borcun altına sokulurken, sütlerini, arpalarını ve buğdaylarını satamazlarsa bu ülkede nasıl yaşayacaklarını devlet yetkililerine soran Gazioğlu, “Bu ülkede yaşayabilmek için hırsızlık mı yapalım? Rum’a mı gidelim? Yoksa memur mu olalım?” dedi.

Murat Gazioğlu, sadece kendisinin devletten 120 bin TL tutarında olan 60 günlük süt alacağı olduğunu belirtti. Bu parayı da alamazsa borcunu nasıl ödeyeceğini soran Gazioğlu, devletin bunu hayvancıya bir an önce açıklamasını istedi.

Gazioğlu, “Bizim isyanımız emeğimizin karşılığını almamızdır. Yetkililerden bu işlerin düzeltilmesini istiyoruz. Akşam sağdığım kazanlar dolusu sütü artık birilerinin içinde olduğumuz durumu anlaması için yere döküyorum. Buna sebep olanlar utansın” diye konuşarak sütleri diğer hayvancı arkadaşlarıyla birlikte yola döktü.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1