banner2
banner34

Tahsilat yapmayan Kıb-Tek faiz ödemekten boğuluyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’nun, mali yapısının giderek bozulduğu ve ihale yolsuzlukları ile gündemden düşmeyen Kurumun, mali olarak da hızlı bir şekilde çıkmaza sürüklendiği ifade ediliyor.

Tahsilat yapmayan Kıb-Tek  faiz ödemekten boğuluyor
banner45

Kıbrıs Net Haber Özel Haberi

Kıbrıs Net Haber’e kurumun mali yapısıyla ilgili bilgi veren kaynaklara göre, kurumun tahsil edemediği alacakları 1 milyar TL’yi aştı.

banner37
KIB-TEK’e yakın çevrelerden alınan bilgiye göre; uzun bir süreden beridir askeri amaçlar için kullanılan elektrik bedelleri de Maliye Bakanlığı tarafından Kurum’a ödenmiyor. Devlete bağlı kurumlar hariç, Devletin Kıb-Tek’e olan borcunun 190 Milyon TL’ye ulaştığı belirtiliyor. Kurumun alacaklarına sahip çıkmamasından rahatsız olan kurum içindeki çevreler, belediyelerin Kurum’a olan borcunun da 255 milyon TL’yi bulduğu, pandemi nedeniyle son üç aydır kesme silahını kullanamayan Kurum’un diğer tüketicilerden de alacağının 430 milyon TL’ye ulaştığını ifade ediyorlar.

Yönetim ve El-Sen’e “sessiz kalma” suçlaması

Siyasiler tarafından yatırım yapması engellenen Kurum’un, yine ayni siyasiler tarafından kötü yönetildiğini iddia eden çevreler, geçmişte Kurum’un mali durumuyla ilgili kamuoyunu sürekli olarak bilgilendiren, yeri geldiğinde bu konuda eylemler yaparak bir nevi denetim görevi yürüten El-Sen yönetiminin de bu çizgiden uzaklaştığını ileri sürdü.

Kurum içinde bu tablodan rahatsız olanlar, sendikanın kurumun tahsilat yapmaması durumunda sessiz kalması nedeniyle kurumdan alacağı olanlara da borçlar için faiz ödenmek zorunda kalındığını ifade ederek sendikaya suçlamada bulundular.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1