banner2
banner34

Tatar: Tedbir amaçlı tarlalar sürüldü, ekipler çalışıyor

Tatar: Tedbir amaçlı tarlalar sürüldü, ekipler çalışıyor
banner45

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yangın bölgesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. BRT’nin canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Tatar yangın bölgesinde olağanüstü bir çaba verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Mersinlik, Ardahan Ağıllar ve kısmen Tatlısu bölgesini etkileyen yangınla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür etti.

Bölgedeki yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı dün çıkan yangının akşam saatlerinde söndürülmek üzere olduğunu ancak rüzgarın etkisi ile yeniden alevlendiğini belirtti.

Tatar “Çok büyük bir yangın. Türkiye’den helikopter, uçak ve her türlü araç gereç burada. Aynı zamanda İngiliz üslerinden ve Güney Kıbrıs’tan da helikopter talep edilmiştir. Henüz gelmedi ama gelebilir” diye konuştu.

banner37
Yangını durdurabilmek adına Altınova – Ağıllar bölgesinde arazilerin sürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı, her türlü tedbirin alınmaya çalışıldığını söyledi.

Yangının ne kadar hasar bıraktığını şu an için bilinmediğini ancak, bin dönümden fazla olduğunun söylendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelecek İHA ile tam tespitin yapılabileceğini ifade etti.

Şu ana kadar can kaybının olmamasının sevindirici olduğun belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Marmaris’teki yangından dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1