banner2
banner34

TDP kurulacak hükümetin belirleyicisi olacak

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, güçlü, özgür ve temiz bir geleceğin başlangıcı için sadece 3 gün kaldığını belirterek, "7 Ocak, bu ülkede değişimin, yeni ve temiz bir sayfa açmanın tarihi olacak. Bunun öncüsü de TDP olarak çıktığımız bu yolda, bizlere katılımlarıyla güçlü bir destek veren halkımız olacaktır" dedi.

TDP kurulacak hükümetin belirleyicisi olacak
banner45

 

Son 3 yıldır var olan yükseliş trendinin 7 Ocak seçimlerinde de devam edeceğini halkta gördüklerini belirten Özyiğit, "7 Ocak’tan sonra oluşacak yeni siyasi konjonktürde TDP’nin belirleyici aktör olacağı açık ve nettir. TDP, kurulacak hükümetin de, geleceğin nasıl şekilleneceğinin de belirleyicisi olacak" ifadelerini kullandı

TDP, 7 Ocak erken genel seçim çalışmaları çerçevesinde Büyük Dayanışma Gecesi yemeği düzenledi. Acapulco Resort Hotel Panorama Salonu'nda bine yakın kişinin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinliğe, Latino Turko müzik grubu da renk kattı. Gecede, Genel Sekreter Asım İdris ile Genel Başkan Cemal Özyiğit'in konuşmalarının ardından, TDP Milletvekili adayları tek tek takdim edilerek kürsüye çağrıldı. Adaylara alkışları ile büyük destek veren katılımcılar hep birlikte seçim şarkısını söyledi, TDP’li gençler sloganları ve enerjileri ile herkesin alkışını aldı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkenin dört bir yanından gelerek geceye katılan herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, çıkılan bu yolda emek veren, alın teri döken, bu güçlü birlikteliğin sağlanmasına katkı koyanlara teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Halkından' tertemiz bir geçmişiniz var, doğru yoldaşınız, bunu güçlü bir kadro ile pekiştirirseniz önünüzde kimse duramaz' mesajını aldıklarını, bu doğrultuda, geçmişi temiz, emeğin, alın terinin, dürüstlüğün simgesi 50 kişilik çok güçlü bir kadro oluşturduklarını belirten Özyiğit, " Güçlü bir kadro ve ülkemizin tüm kesimlerinin siyaset üretmeye etkin ve demokratik katılımını öngörerek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan odaklı, demokratik, adaletli ve ilerici manifestomuzu olan TDP Katılım Vizyonu’nu hazırlayıp yurttaşlarımıza ilettik. Ne mutlu bizlere ki, halkımız ilk günden itibaren kadromuza ve Katılım Vizyonumuza sahip çıkarak güçlü bir destek vermiştir ve bu destek her gün çoğalmaktadır" dedi.

“Görüyoruz; Karma Oy Yoğunluğu TDP’ye Mühür Olarak Değişiyor”

Ülkenin her bölgesini karış karış gezerek yurttaşlarla bir araya geldikleri belirten Özyiğit, yoğun katılım ve güçlü desteğin yanı sıra, özellikle son günlerde karma oy kullanmayı düşünen yurttaşların, karma oy yerine yoğun bir şekilde TDP'ye mühür vurmayı tercih ettikleri gözlemlediklerini de vurguladı.

banner37
"Niçin TDP?"

Bugüne kadar yaşananların sebebinin kötü yönetimler olduğunu ve Kıbrıs Türk Halkı’nın bunu çok iyi bildiğini Özyiğit, "TDP, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koymak için, sivil demokratik bir düzen kurmak için, kendi kurumlarımızı kendimizin ve iyi bir şekilde yönetmemiz için, sosyal adaletin sağlanması ve yapılan usulsüzlüklerin hesabını sormak için 7 Ocak’ta Kıbrıs Türk Halkı’nın onayını alacaktır" ifadelerini kullandı.

"Üçüncü zafer yolda"

Birbirine kenetlenmiş bu kadronun azim, inanç ve kararlılıkla son ana kadar çalışmalarını sürdüreceğini ve yerel seçimlerde Mehmet Harmancı ile Lefkoşa'da ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurttaşların desteği ile elde edilen başarının, 7 Ocak’ta da devam edeceğini belirten Özyiğit, " 7 Ocak’tan sonra oluşacak yeni siyasi konjonktürde TDP’nin belirleyici aktör olacağı açık ve nettir” dedi.

İdris: "Bu memleket temiz bir yönetimi hak ediyor"

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP'nin güçlü bir şekilde hükümete gelerek, ülkede toplumun beklediği değişiklikleri yapma kararlılığında olduğunu belirterek, "TDP, bugüne kadar yapılması gereken ancak yapılmayanları yapmak için, değiştirilmeyen şeyleri değiştirmek için, sorulmayan hesapları somak için geliyor" dedi.

Geçmişi temiz donanımlı kişilerden oluşan TDP Milletvekili adaylarının taraflı-tarafsız çok büyük bir kesim tarafından 'en iyi kadro' olarak nitelendirildiğine dikkat çeken İdris, "Ne mutlu bizlere ki yurttaşlarımız ilk günden itibaren bu kadroya sahip çıkarak güçlü bir dersek vermektedir, bu destek her geçen gün de artmaktadır" dedi.

Bu ülkenin temiz bir yönetimi düzgün bir anlayışı hak ettiğini belirten İdris şunları kaydetti: "Birçoklarının bildiği bir anlatı vardır, öğretmen sınavda risk nedir diye sorar öğrenci de boş kağıdı vererek 'risk budur' der, o sınavdan yüz alır. Öğretmen başka bir sınavda yine risk nedir diye sorar, aynı öğrenci yine boş kağıdı vererek yine risk budur der, ancak bu kez öğretmen sıfır verir. Halkımız da bugüne kadar geleceği ile ilgili birçok risk aldı, ancak bu kez risk almamalıdır ve o kağıdı TDP'ye 'Evet' diyerek doldurmalıdır."

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1