banner2
banner34

Aslolan tecrübe değil, iş yapmak

Sendika yetkilileri, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün kendisini eleştiren CTP Başkanı Erhürman ile HP Lideri Özersay için. “Daha tecrübesizdirler siyaseti bilmezler” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Aslolan tecrübe değil, iş yapmak
banner45

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ulusal Birlik Partisi’nin, ganimet dağıtma, yağma, haksızlık, usulsüz vatandaş yapma, rüşvet, yolsuzluk ve sahillerin yağmalanmasında çok tecrübeli olduğunu belirtti

 

Elcil, hükümetin tecrübeli olduğu konular kadar tecrübesiz olduğu konuların da olduğunun altını çizerek, “Kıbrıs’ta demokratik hakların kullanılması konusunda, ülkede ganimet değil eş değere göre mal mülk gibi adil bir düzenleme yapmakta, rüşvet almama, dürüst davranma konularında tecrübesizdirler” dedi 

 

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, siyasilerin popülizm yaparak artık yalan söylemekten vazgeçmeleri gerektiğini ifade ederek, toplumun yıllarca kendi için siyaset yapan tecrübelilere şahit olduğunu kaydetti

 

Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan da halkın artık siyasilerin birbirileriyle yaptıkları kısır dövüşe karnının tok olduğunu ve doğruları ile toplum için yararlı olan uygulamaları görmek istediğini dile getirdi

Sendika yetkilileri, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün kendini eleştiren CTP Başkanı Erhürman ile HP Lideri Özersay için “Daha tecrübesizdirler siyaseti bilmezler” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil: “UBP birçok konuda tecrübeli”

Ulusal Birlik Partisi kanadının birçok konuda tecrübeli olduğuna dikkat çeken KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bunların iyice irdelenmesi gerektiğini belirtti. 

 

“Hükümet, ganimet dağıtmakta, yağmada, 

haksızlıkta oldukça tecrübeli” 

UBP’nin ganimet dağıtmada başarılı ve tecrübeli bir çizgisi olduğunu ifade eden Elcil, “Haksız yere T izni, adaya gelmeyen insanlara vatandaşlık dağıtmada, rüşvet almada, yolsuzlukta, kıyı yağmasında, arazi ve çevre yağmasında, haksız yere kirli yatırımlara kapı aralamakta, vergi almamakta, adaletli bir vergi sistemi kurmamakta tecrübelidir” şeklinde konuştu. 

 

“Eğitim ve sağlığın 

paralı olması 

noktasındaki başarı, tecrübe ile sabit”

Sosyal devlet olgusunun temellerini oluşturan eğitim ve sağlığı da paralı hale getirmede UBP hükümetinin oldukça tecrübeli olduğunun altını çizen Elcil, “Yine trafiği kaosa sürüklemede, çözüm karşıtı icraatlar yapmada, ırkçılık ve milliyetçilik yaratma konusunda tecrübelidir” dedi. 

“Ülkeyi yaşanmaz 

hale getirmede 

oldukça tecrübeliler”

UBP’nin ülkeyi yaşanmaz hale getiren icraatlarda, yasa dışı ve usulsüzlük alanlarında tecrübeli olduğuna dikkat çeken Elcil, “Özellikle ve özellikle Kıbrıs Türk toplumunu uluslararası hukukun dışına çıkarmada ve görünmez hale getirmede oldukça tecrübelidir” ifadelerini kullandı.

 

“Halkı polise 

kırdırmada başarılı 

politikalar izlendi”

Elcil, eylemlerde halkın üzerine polis sürme konusunda da oldukça başarılı ve tecrübeli bir parti konumunda olan UBP’nin birçok alanda tecrübesinin sabit ve yaşanarak görüldüğüne değindi ve halkla polisi birbirine kırdırma noktasında oldukça başarılı adımlar atıldığına dikkat çekti. Elcil, “UBP, ülkeyi ucuz iş gücü pazarına çevirmede, beyin göçüne neden olmakta, bilgili, tecrübeli insanlara iş vermeyerek ülkeyi terk etmek zorunda bırakmada tecrübelidir” ifadelerini kullandı.

 

“Rüşvet almama, 

demokrasi konusunda tecrübe yok”

Elcil, UBP’nin siyasi yaşantısında tecrübeli olduğu konular kadar tecrübesiz olduğu konuların da varlığına dikkat çeken Elcil sözlerini şöyle sürüdürdü: “Kıbrıs’ta demokratik hakların kullanılması konusunda, ülkede ganimet değil, eş değere göre mal mülk gibi adil bir düzenleme yapmakta tecrübesizdirler, rüşvet almama konusunda dürüst davranan insanların işten atılmaması konusunda tecrübesizdirler. Bu mantık ülkede kapişari bir düzeni yarattı” diye konuştu.    

banner37
 

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan: “Siyasiler artık popülizm yaparak, yalan söylemekten vazgeçsinler”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, siyasilerin Tecrübeli-Tecrübesiz tartışması yerine, popülizm yaparak yalan söylemekten vazgeçmeleri gerektiğini kaydetti. 

 

“Kimin nerede ne kadar oturduğu değil, icraatlarının ne 

olduğu önemli”

Ülkede birikmiş yüzlerce sorun olduğunun altını çizen Kaptan, kimin nerede ne kadar süre ile oturup, tecrübeli olup olmadığının tartışılmasının yerine, kimin nerede ne kadar halk yararına icraat yaptığının konuşulması gerektiğini kaydetti.

 

“Yetki ele geçtikten sonra irade ortaya 

konulamıyor”

Siyasilerin iktidara gelmeden önce dile getirdiği ancak iktidara gelip de yetkileri ele aldıktan sonra, neleri hayata geçirdiklerini halka artık göstermeleri gerektiğini ifade eden Kaptan, “Sağlık yok oldu, insanlar özel hastanelere para yetiştiremiyor. Eğitimin yine aşağı kalır yanı yok, eğitim özelleştirildiği için bir kişinin maaşı bile buna yetmiyor. Ulaşım sorunu ortada, her geçen gün trafikte bir can yitip gitmekte ama hala kimin kaç yıl siyaset yaptığını konuşuyor, ancak konuşulması gerekenleri ve çözüm yollarını konuşmuyoruz” dedi. 

 

Yıllarca kendi için 

siyaset yapan 

tecrübeliler var 

Yıllarca siyaset yapmış ancak kendi için siyaset yaptığı için tecrübe kazanamamış siyasetçilerin de varlığına dikkat çeken Kaptan, tecrübeli olmanın siyasette kaç yıl varlık gösterildiği ile değil, toplum yararına ve toplum için ne ölçüde siyaset yapıldığı ile değerlendirilebileceğinin altını çizdi. 

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan: “Halkın kısır polemiklere karnı tok”

Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan da, seçimlere sayılı günler kala siyasilerin birbirleri hakkındaki eleştirilerinin dozunun arttığına dikkat çekerek, halkın artık siyasilerin birbirileriyle yaptığı kısır dövüşe karnının tok olduğunu ve halkın artık doğruları ve toplum için yararlı olan uygulamaları görmek istediğini dile getirdi. 

 

“Daha iyisin, daha 

kötüsün yaklaşımları 

hoş değil”

Atan, “Siyasi parti temsilcisi ve başkanlarının birbirlerine daha iyisin, daha kötüsün şeklinde sarf ettikleri sözleri ve yaklaşımları hiç hoş değil. Bu ülke artık bir seçim arifesine girdi ve bazı olaylar da su yüzüne çıkmaya başladı. Halkın beklediği ve istediği bu söylemlerin geride kalarak, hak edenin yerini alacağı hak etmeyenin de evine gideceği bir sonucun hayat bulması” şeklinde konuştu. 

 

“Olayın ekseni, tecrübeli tecrübesizlik değil, 

halkın yararına 

ne yapıldığıdır”

Her siyasi partinin kendi içerisinde değerlendirildiği takdirde beğenilen veyahut  beğenilmeyen yanlarının olabileceğine de dikkat çeken Atan, olayın ekseninin tecrübeli, tecrübesizden çok halkın yararı için hayat bulan uygulamaların neler olduğu noktasında tartışılması gerektiğini kaydetti. 

 

“Meclis’e garanti 

görülen birçok 

milletvekili 

giremeyecek”

Seçimlerin çok sürpriz bir şekilde sonuçlanacağı görüşünü de dile getiren Atan, Meclis’te neredeyse garanti görünen 20’ye yakın milletvekilinin Meclis’e girmeme ile karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Özlem ÇİMENDAL/ Yeni Bakış

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1