banner2
banner34

Toprağı kazdıkça bebek çıkıyor!..

Girne'deki Ada Hospital sağlık merkezinde polisi aldığı ihbar doğrultusunda soruşturma yapmasıyla patlak veren ve 4'nün doktor olduğu 8 tutuklunun bulunduğu kürtaj skandalında tablo kötüleşmeye başladı.

Toprağı kazdıkça bebek çıkıyor!..
banner45

Polis 4’ü doktor 8 kişinin tutuklu bulunduğu fetüs soruşturmasını genişletti. Alan aramasını dün de sürdüren polis Hz. Ömer Türbesi civarında 2 fetüs kalıntısı daha buldu


İKİ FETÜS KALINTISI DAHA: Polis “fetüs soruşturması” kapsamında dün sabah saatlerinde Hz. Ömer Türbesi civarında alan araması yaptı. Birçok yeri kazan polis 2 fetüs kalıntısı daha buldu. Bulunan fetüsler üzerinde yapılan ilk inceleme en az 4 aylık olduklarını ortaya çıkardı

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR: Polisin dün bulduğu iki yeni fetüs kalıntısı ile yasal sürenin dışında kürtajla alınan fetüs sayısı 7 olurken soruşturmanın kapsamı da genişletildi. Türkiye Polis teşkilatıyla da irtibat halinde yürütülen soruşturmada, yasadışı kürtaj için KKTC’ye gelişi organize edenler araştırılıyor

Toprağı eşeledikçe bebek çıkıyor
Girne’de polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla çökertilen kürtaj çetesi ile ilgili soruşturma devam ediyor. Yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili yürütülen soruşturma giderek derinleştirilirken, polis dün Çatalköy’deki Hz. Ömer Türbesi civarında ağaçlık alanda yaptığı kazılarda 2 fetüs kalıntısına daha ulaştı.
4 aylık 2 fetüs daha
Polis Basın Subaylığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 4’ü doktor toplam 8 kişinin tutukluluğunun devam ettiği olayla ilgili polis soruşturması sürüyor. Zanlılardan birinin ifadesi ışığında dün Hz. Ömer Türbesi civarında yapılan kazı çalışmalarında, yasal süre dışında kürtajla hayatlarına son verdirilen 4 aylık 2 fetüs kalıntısı daha bulundu. Böylelikle fetüs kalıntısı sayısı 5’den 7’ye yükseldi. Polisin önceki gün yaptığı kazı çalışmalarında da fetüs kalıntılarının yanı sıra 7 aylık bir de bebek cesedi bulunmuştu.
Ormanlık alan didik didik arandı
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri elde ettiği ifade ışığında dün Hz. Ömer Türbesi yakınlarındaki ormanlık alanı karış karış inceledi. Sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar bölgede arama yapan polis ekipleri çalışmalarında 2 fetüs kalıntısına ulaştı. Alanda onlarca yerde kazı çalışması yapan polis ekipleri çalışmalarını titizlikle yürüttü.
Adli tıp inceleyecek
Kazı çalışmaları sonucu toprakta gömülü bulunan fetüs kalıntıları ile 7 aylık bebek cesedi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre çürümüş olan fetüs kalıntıları ile 7 aylık bebek cesedi üzerinden alınan örnekler inceleme yapılmak üzere Türkiye’ye gönderilecek.
Bağlantıları araştırılıyor

banner37
Eski bir çalışanın ihbarı ve KKTC- TC polisinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan suç ile ilgili polis soruşturmasını çok yönlü sürdürürken, yasa dışı kürtajdan gelir elde ettiği belirlenen zanlılarla birlikte kürtaj operasyonu için KKTC’ye gelişi organize eden bağlantılar da araştırılıyor.
4’ü doktor 8 kişi tutuklu
2013’ten beri yasa dışı kürtajların yapıldığı ortaya çıkan Girne Ada Hospital’de görevli Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu ile hemşire Ayşegül İşbilen, emekli hemşire Taner Okburan, sekreter Cemaliye Ölmez ve güvenlik Aziz Doğgün hakkında önceki gün çıkarıldıkları mahkemede 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı. Sağlık Bakanlığı’da Ada Hospital’i 3 ay süreyle kapatmıştı.


Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim ortaya çıkan yasa dışı kürtaj skandalını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi
“Dehşete düşürücü, kan dondurucu”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim ortaya çıkan yasa dışı kürtaj skandalının ardından yazılı açıklamada bulundu. Besim, Sağlık Bakanlığı’na, bütün özel hastaneleri çok sıkı bir denetime alarak, polis ve Tabipler Birliği’yle işbirliği içinde ciddi bir denetim ve cezai uygulama başlatma çağrısında bulundu.
Polise yansıyan ve aralarında doktorların da bulunduğu yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili yazılı açıklamasında, olayın, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği üyelerini derinden üzdüğünü söyleyen Besim, olayı “dehşete düşürücü, kan dondurucu” olarak tanımladı.

“10 haftanın üzerinde herhangi bir tıbbi endikasyon yoksa kürtaj yasak”
10 haftanın üzerindeki gebeliklerde, herhangi bir tıbbi endikasyon yoksa kürtajın yasak olduğuna işaret eden Besim, var olan tıbbi endikasyonun ise, birliğe kanıtlarıyla birlikte bildirilme zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.
Besim, “Hal böyle iken ve meslek etik ve ahlak kurallarımız yaşamı korumak yönünde tüm mesleklerden daha katı kurallarla donanmış iken, biz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin görevi de birinci derecede mesleğimizi korumaktır” dedi.
Filiz Besim, şöyle devam etti:
“Şu aşamada yapılması gereken Sağlık Bakanlığı’nın bütün özel hastaneleri çok sıkı bir denetime alarak ülke üzerindeki bu utancı temizlemek için polisle ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile işbirliği halinde ciddi bir denetim ve cezai uygulama başlatmasıdır.
Bu aşamada hukuk süreci sürerken detaylı bir açıklama yapamasak da bilinmesini isteriz ki; Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği soruşturmanın merkezinde yer alarak yasaların ve meslek etiğimizin gereğinin yapılması için elinden geleni yapacaktır”

Kaynak:Havadis

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1