banner2
banner34

TRAVMATİK SEÇİM

Kıbrıs Türk toplumunda siyasilere güven düşüş kaydediyor. Göç, Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (Center for Migration, Identity and Rights Studies) ve Prologue Danışmanlık Şirketi Direktörü Mine Yücel, son yıllarda yapılan araştırmalara göre siyasilere olan güvenle, sosyal güven ve kendine güvenin bir döngü halinde olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

TRAVMATİK SEÇİM
banner45

“PARTİZANLIK ÇOK YÜKSEK” 

Güney Kıbrıs’ın devlet ajansı Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) 7 Ocak’ta yapılacak seçimlerle ilgili atmosferi değerlendiren Yücel, “Siyasi güven düşünce, sosyal güven de düşüyor ve özgüven de düşer. 5 sene önce bu çalışmaları yapmaya başladığımızda fark ettik ki bu toplum hala daha kendini geçmişin travmalarından kurtarmamış. 60’ları, 70’leri, Annan Planı dönemindeki travmayı atlatmış değil. Annan Planı döneminde neredeyse bir devrim yapıyormuş gibi gelip, hiç bir şey başaramamış bir toplum var. Bütün bunlardan sonra toplum apolitik bir şekil alır. Özellikle savaş gibi dönemlerden sonra elde edilen ganimet toplumu dediğimiz, hakça elde edilmemiş, birilerinin dağıttıklarından elde etmiş bir toplum var. Hem de geçmişten hesap sorulmamış bir toplum var. Ve toplum görüyor ki partizanlık çok yüksek” diye konuştu. 

banner37

“KIBRISLI TÜRKLER ARASINDA MİLİTER/MİLİTARİST BİR YAPI VAR” 

Kıbrıslı Türkler arasında çatışmalardan gelen militer/militarist bir yapı olduğunu ve bunun kendi yandaşlarını beslemeye devam eden bir yönetim şekline dönüştüğünü kaydeden Yücel, buna karşı farklı grupların bir araya geldiğini ve siyasi partilerin oluştuğunu ve bunların da kendi yandaşlarıyla ciddi bir kimlik oluşturduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1