banner2
banner34

Tuğba serbest, Melisa cezaevine

asarruflarında toplam 6 gram bonzai ele geçirilen Tuğba Tiken ve Melisa Şen, mahkemeye çıkarılarak ileride yargılanmak üzere, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin imza edeceği 20’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakıldı. Tuğba Tiken teminat şartlarını yerine getirip yargıya kadar özgürlüğüne kavuşurken, Melisa Şen, kendisine kefil olacak kimseyi bulamadığı için Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Tuğba serbest, Melisa cezaevine
banner45

Narkotik polisinin uyuşturucu suçundan yakaladığı 18 yaşlarındaki Tuğba Tiken ve Melisa Şen aleyhine yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Tasarruflarında toplam 6 gram bonzai ele geçirilen Tuğba Tiken ve Melisa Şen,  mahkemeye çıkarılarak işledikleri uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlardan ileride yargılanmak üzere, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin imza edeceği 20’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakıldı.

Tuğba Tiken teminat şartlarını yerine getirip yargıya kadar özgürlüğüne kavuşurken, Melisa Şen, kendisine kefil olacak kimseyi bulamadığı için Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Melisa Şen, ya davaları sonuçlanıncaya değin, ya da her ne şart altında olursa olsun 40 gün süreyle cezaevinde kalacak.

Tahkikat bitti

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık  adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meselenin tahkikat memurluğunu üstlenen PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Nurettin Enginer’i, meseleyle ilgili gelişmeleri mahkemeye aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.

Mahkemede yeminli şahadet veren tahkikat memuru Nurettin Enginer, Gazimağusa’nın Karakol Bölgesi’nde şüpheli olarak tespit edilen zanlı Tuğba Tiken’in, polisleri görmesi üzerine, sağ cebinde bulundurduğu beyaz kağıda sarılı 3 gram ağırlığındaki uyuşturucu olduğuna inandığı maddeyi yere atmasına müteakip tutuklandığını anımsattı.

Nurettin Enginer, zanlı Tuğba Tiken’in yanında bulunan Melisa Şen’in üzerinde de arama yaptıklarını kaydetti ve Melisa Şen’in cebinde iki ayrı kâğıtta toplam 3 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inandığı maddeyi bularak emare aldığını hatırlattı.

banner37
Her iki zanlıya da işledikleri suçlardan yazılı dava tebliğ ettiğini söyleyen tanık polis, mahkemeden, zanlıları, davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Okulu bıraktım!

Söz verilmesi üzerine konuşan Tuğba Tiken, “18’ime yeni girdim. Okulu bıraktım. İşim de yok. Dolayısıyla nakdi teminat ödeyecek durumum yok. Kefil kefaletiyle serbest bırakın” diyerek mahkemeye talepte bulundu.

Melisa Şen ise ailesiyle görüşmek istediğini dile getirdi.

Melisa, kefil bulamadı

Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptı ve huzurunda ithamı destekleyen şahadetin bulunduğuna değinerek, zanlıların konu suçlardan mahkum olma ihtimali üzerinde durdu.

Hazal Hacımulla, tüm bulguları ışığında, her iki zanlıyı, davlarında hazır olmasını temin etmek maksadıyla, yurt dışına çıkmaktan men etti ve haftada iki kez en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücut etmesine emir verdi.

Hacımulla, ayrıca, zanlıları,  KKTC vatandaşı 2’şer kefilin lehlerine imza edeceği 20’şer bin TL meblağlı kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Melisa Şen, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1