banner2
banner34

Tulga: Doğru dürüst tedbir alınmamasının bedelini ödüyoruz

Tulga: Doğru dürüst tedbir alınmamasının bedelini ödüyoruz
banner45

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga,  esnaf ve emekçilerin bugün zamanında alınmayan tedbirlerin bedelini ödediğini vurguladı.  Hükümetin kapanmayla birlikte söz konusu kesimleri tamamen yalnız başına bıraktığını vurgulayan Tulga, “1,1 buçuk aydan beri berber, kuaför, güzellik salonu ve benzeri yerler kapalı ve bu iş yerleri Bin 100 civarındadır, buradan ekmek yiyen insanların sayısı ise 4 bin civarındadır. Bu insanları kapattınız ancak ne  yiyecekler evlerine ne götürecekler, kira, elektrik  ve su gibi masraflarını nasıl ödeyecekler bunu hiç düşünmediniz” dedi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga,  Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Tulga bakanlık yetkilileriyle hafta sonu gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından bazı iş yerlerin de 4 Mart’tan itibaren açılma kararı alındığını, ancak bu sektörlerin 1 buçuk aydan beri kapalı olmaları nedeniyle zararlarının büyük olduğunu söyledi.

banner37
Hürrem Tulga, Hükümetin bütünlüklü bir politikası olmaması nedeniyle salgının birçok kesimi çok kötü etkilediğine dikkat çekerek, “Hükümet belli çıkar gruplarıyla birlikte hareket ediyor, hatta onların yol haritasına göre yürümeye çalışıyor geride kalan kesimleri ise kimse düşünmek istemiyor” şeklinde konuştu.

Ekonomik rgütler Platformunun son Ankara ziyaretini de eleştiren Tulga, bu kesimlerin bütünlüklü politikalar üretmek yerine zümresel hareket ettiklerini kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin, üretmekten başka çaresi olmadığına işaret eden Tulga, “Sürekli el aaçıp dilenerek bir yere varamazsınız, ayağa kalkacaksak ortak akılla hareket ederek birlikte üreteceğiz, aksi bir kesim sürekli zengin olacak diğerleri ize ayakta kalmaya ve yaşamaya çalışacak, bunun sonucu toplumsal patlamaya kaadar varır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1