banner2
banner34

Tulga: Pandemi, KKTC’nin üretimden kopuk ekonomi statükosunu yerle bir etti

Tulga: Pandemi, KKTC’nin üretimden kopuk ekonomi statükosunu yerle bir etti
banner45

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, pandemiyle birlikte ülkenin ranta dayalı ve salt satış üzerinden yürütülmeye çalışılan ekonomik statükosunun yıkıldığını belirtti. Tulga, oda olarak sürekli gündeme getirdikleri üretim vurgusunun hiçbir zaman ülkeyi yönettiğini iddia edenler tarafında dikkate alınmadığını kaydetti. Tulga, “Ülkede üretim payı yüzde 5veya 10’u geçmez ve siz sürekli satış üzerinden bir kurgulamayı hedef alırsanız lokomotif sektör olarak addedilen yükseköğrenim ve turizm de salgın nedeniyle durursa olacağı buydu” dedi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülke gündemini değerlendirdi. Tulga, yanlış ekonomi politikaları sonucu zaten “Balon” olarak nitelendirilen ülke ekonomisinin patladığını kaydetti.

banner37
Oluşan yeni koşullara karşın ülkeyi yönetenlerin yeni açılımlara gidemediğini belirten Tulga, statükonun peşinde koşmayı tercih edenlerin üretimi hep göz ardı ettiklerini vurguladı. Şu an toplumsal varoluş mücadelesi verilmesi gerektiğini belirten Tulga, “Hükümet edenler ülkedeki tüm paydaşlarla bir araya gelmekten kaçınmamalı, gemi su almaya başladı ve ortak akla ihtiyaç var, ben yaptım oldu mantığıyla bu işin yürümediği ortaya çıktı. Bugüne kadar kaynaklar bu halkın yüzde 50’si için kullanılmadı, bu insanlar görmezden gelindi” şeklinde konuştu.

Sendika ve meslek örgütlerinin bugün haklı gerekçelerle sokağa inmeye başladığına işaret eden Hürrem Tulga, bu varoluş kavgasına oda olarak destek vereceklerini belirtti.

Varoluşun üretimden geçtiğini anlatan Tulga, oda olarak AB Kooperatifler Federasyonuna üyelik başvurusunda bulunduklarını kooperatifçiliğin Kıbrıslı Türklerin en zor günlerinde ayakta kalma adına çok iyi bildikleri bir sistem olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1