banner2
banner34

Türkiye’ye göre düzenlenmesi son derece doğal...

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, saat uygulamasının Türkiye’ye göre düzenlenmesinin son derece doğal olduğunu söyledi.

 Türkiye’ye göre düzenlenmesi son derece doğal...
banner45

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, saat uygulamasının Türkiye’ye göre düzenlenmesinin son derece doğal olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul  toplantısının  bugünkü güncel konuşmalarında saat uygulamasının değişmemesi  konusu da tartışıldı.

Genel Kurulu’da  konuyla ilgili  eleştirileri yanıtlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir,  saat konusunun ciddi anlamda polemik konusu edildiğini ve konunun çarpıtıldığını söyledi.

Yasa ve mevzuat konusunun araştırılacağını ifade eden Bakan Berova ,  dünyada saat uygulamasının, ülke koşulları dikkate alınarak yapıldığını anlattı ve bunlara örnekler verdi.

banner37
Özdemir Berova, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir çoğunun Türkiye ile yapıldığı düşünüldüğünde, bu uygulamanın da Türkiye’ye göre düzenlenmesinin doğal olduğunu ve kararı alırken de bunu göz önünde bulundurduklarını kaydetti.

Berova, mevzuat neyi öngörüyorsa, gereğinin yapılacağını belirtti.

CTP Genel Başkanı  Tufan Erhürman ise Meclis Genel Kurulu’nda , “Yaz saati uygulaması” konusunda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye bakılarak, uygulama yapılmasını eleştirerek, o zaman ülkede ayrı bir hükümetin olmasının da gereksiz olduğunu söyledi.

Ülke koşulları dikkate alınarak, uygun kararlar alınmasının hükümetin görevi olduğunu söyleyen Erhürman, Türkiye’nin 80 milyonluk kocaman bir coğrafya olduğunu ve kendine göre karalar aldığını ancak ülkede halkın talepleri ve coğrafya koşulları ortadayken bu kararın devam ettirilmesini eleştirdi.

Erhürman, gerekenin yapılmaması halinde, mahkemeye taşınacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1