banner2
banner34

Üyeler ‘ret’ dedi

Karpaz’ın imara açılması önerisiyle ilgili dün Anıtlar Yüksek Kurulu’nda yapılan oylamadan, oyçokluğu ile ‘ret’ kararı çıktı

Üyeler ‘ret’ dedi
banner45

Şehir Plancıları Odası üyeleri, Karpaz Bölgesi’nin imara açılabilmesinin üç kolundan biri olan sit alanı derecelendirme değişiklik önerisinin görüşülmesi için dün oylama yaptı. Karpaz’ın imara açılması önerisi ile ilgili yapılan oylamadan ‘ret’ kararı çıktı

Toplam 10 üyeden 9’nun katıldığı oylamada, 5’i ‘ret’ yönünde oy kullanırken, diğer 4 üye ise ‘evet’ yönünde oy kullandı.

Üyeler tarafından verilen karar sonucunda Karpaz’ın imara açılmasının da önüne geçilmiş oldu.

Bölgenin imara açılmasına karşı çıkan Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, sosyal medya hesabında, “satılmasına izin vermedik. Umarım bundan sonra yapılacak olan çalışma kamu yararı için olur Karpaz'da ve her yerde” diye paylaşımda bulundu.

banner37
Refikoğlu, KIBRIS’a yaptığı açıklamada da, Şehir Plancıları Odası’nın dün aldığı kararın yürürlüğe girebilmesi için önümüzdeki bir aylık sürede itiraz yapılmaması gerektiğini belirtti. Ancak, şimdiden bazı siyasi oyunların oynandığını, bu süreçten sonra görevden almaların olabileceğini altını çizen Refikoğlu, görevden alınacak üyelerin yerine kendi isteklerini yapacak bazı kişilerin atanmasının söz konusu olduğunu iddia etti.

“Biriler siyasi oyunlarla karara etki edebilir”

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, geçmişte de böyle bir değişiklik önerisinin yine gündeme getirildiğini, ancak kabul görmediğine dikkat çekerek, bu süreçten sonra birilerinin siyasi oyunlar oynayarak, kararı sekteye uğratabileceğini kaydetti.

Refikoğlu, “Oylamaya, 10 üyeden 9’u katıldı. Bu üyelerin 5’i ret oyu, 4’ü ise evet oyu kullandı. Normalde, bir ay içerisinde kararla ilgili bir itiraz olmasa, karar yürürlüğe girecek. Ancak şimdiden bazı siyasi oyunlar oynanmaya başlandı. Bu süreçten sonra görevden almalar olabilir. Görevden alınacak olan üyelerin yerine kendi isteklerini yaptıracak bazı kişiler atanabilir” dedi.

Oylamada ret kararın alınması, Karpaz bölgesinde olduğu kadar, birçok çevreci ve vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Kaynak: Kıbrıs

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1