banner2
banner34

Yangın kontrol altında

Yangına itfaiye, orman dairesi, sivil savunma ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

Yangın kontrol altında
banner45

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, yangının kontrol altında olduğunu ve sosyal medyada iddia edildiği gibi yaralanma veya havan mermisi patlaması olmadığını vurguladı. Basri, TAK’a yaptığı açıklamada, yangının 20-30 dönümlük bir alanda sürdüğünü, ilerlememesi için tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Basri, Orman Dairesi, Sivil Savunma, İtfaiye ve Polis Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin de olay yerinde olduğunu, söz konusu kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Bu arada Polis Basın Subaylığı açıklamasında, arazinin sarp oluşunun ekiplerin müdahalesini zorlaştırdığı ancak yangının çevre emniyetinin alındığı ve yaklaşık 20 dönümlük arazi içerisinde yangının kontrollü bir şekilde sürdüğü kaydedildi.

banner37
Açıklamada, “Arazinin sarp oluşu ve bölgede atış alanı bulunduğundan dolayı olası patlamamış mermiler bulunması ihtimali göz önünde bulundurarak müdahale edilemiyor. Şu ana kadar 3 ayrı patlama meydana geldi. Yangının Alevkayası yönüne doğru ilerlememesi için gerekli tedbirler alınmıştır” denildi.

Polis, ekiplerin tedbir amaçlı olarak sabaha kadar bölgede kalacağını da kaydetti.

Fırat: Yangın kontrol altında

Bu arada Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, BRT’ye açıklamasında yangının kontrol altında olduğunu ve Kalavaç köyünü boşaltmayı gerektirecek bir durum bulunmadığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1