banner2
banner34

Yangının bedeli ağır oldu

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi 11 ayda 3 bin 491 iş yeri denetledi, 14 işyerini faaliyetten men etti, 48 işyerine kapatma yazısı yazdı. İşyerleri denetlendi ancak Devlet Laboratuarı’nda çıkan yangın nedeni ile 6 ay su ve gıda analizleri yapılamadı

Yangının bedeli ağır oldu
banner45

 

14 İŞYERİNİN FAALİYETİ DURDURULDU: LTB, 11 ayda 3 bin 491 işyerini denetledi, bu denetimler neticesinde 14 işyerinin faaliyetti durduruldu, 48 iş yerine kapatma yazısı yazıldı. 11 ayda 259 ürüne el konuldu,  77 kez imha işlemi yapıldı

318 SUÇ 2 BİN 540 TL CEZA: Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Ocak-Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan rutin işyeri denetimlerinde 318 suç tespit edildi. Bu denetimlerde tespit edilen bazı suçlara ilişkin kesilen toplam para cezası ise 2 bin 540 TL

6 AY ANALİZ YAPILAMADI: Lefkoşa’da ikamet eden halk, aylarca ne içtiğini, ne yediğini bilemedi. Devlet Laboratuarı’nda çıkan yangın nedeni ile su analizleri Ocak-Haziran ayları arasında, gıda analizleri ise Ocak- Mayıs ayları arasında yapılamadı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Ocak-Kasım 2017 tarihleri arasında 3 bin 491 işyerini denetlerken bu denetimlerde 77 kez imha işlemi gerçekleştirdi, 11 ay içerisinde 259 çeşit ürüne el koyuldu.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin denetimleri sonucu 14 iş yeri faaliyetten men edildi, 48 iş yeri için kapatma yazısı yazıldı.

LTB ekiplerince 11 ay içerisinde işyerlerine yapılan denetimlerde 2 bin 540 TL para cezası yazıldı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi Yaşlılar Hizmet Birimi ile Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin yıllık faaliyet raporu da açıklandı.

denetim1

11 ayda 3 bin 491 iş yeri denetlendi

LTB Halk Sağlığı Şubesi Ocak-Kasım 2017 tarihleri arasında, 3 bin 491 iş yerine gerçekleştirdiği denetimler sonucu 259 çeşit ürüne el koydu, 77 kez imha işlemi gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin denetimleri neticesinde 14 işyeri faaliyetten men edildi, 48 iş yerine için kapatma yazısı yazıldı, toplam 2 bin 540 TL para cezası yazıldı.

LTB, 11 ayda bin 121 işyerine sağlık karnesi verdi, 148 meslek izni hazırladı.

6 ay su analizi yapılamadı

Devlet Laboratuarı’nda çıkan yangın nedeni ile su analizleri 6 ay, gıda analizleri ise 5 ay süre ile yapılamadı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi’nin Ocak-Kasım 2017 tarihlerini kapsayan faaliyet raporuna göre, Ocak -Haziran aylarında su analizleri yapılamazken Temmuz-Kasım ayları arasında 66 kez su analizi yapıldı.

Gıda analizleri ise Ocak-Mayıs ayarlı arasında yapılamadı. Haziran-Kasım ayları arasında 25 kez gıda analizi yapıldı.

Hem sağlık hizmeti verildi hem soysal aktiviteler düzenlendi

LTB ekipleri, bu yıl da binlerce yaşlıya sağlık hizmetlerini alabilmeleri noktasında yardımcı olurken kuaförlük, danışmanlık, psikolog hizmeti verdi. LTB, yaşlılar için yıl içerisinde birçok da etkinlik düzenledi.

banner37
LTB Halk Sağlığı Şubesi Yaşlılar Hizmet Birimi’nin yıllık faaliyet raporuna göre, 1 yılda yaşlılara yönelik 11 bin 638 kez tansiyon, 9 bin 501 kez şeker ölçümü yapıldı, 104 defa pansuman hizmeti verildi.

Yaşlılara 1 yıl içerisinde 594 kez kuaförlük hizmeti verildi, Ocak-Kasım ayları arasında yaşlılara   bin 301 Danışmanlık ve Psikolog hizmeti verildi.

Bin 504 yaşlı kadına “Anneler Günü” hediyesi verilirken 734 yaşlı erkeğe de “Babalar Günü” hediyesi verildi.

LTB Halk Sağlığı Şubesi Yaşlılar Hizmet Birimi, ayrıca yaşlılar için Bandabuliya ve Anibal’da Ocak – Kasım ayları içerisinde 478 etkinlik düzenledi.

LTB, Ocak – Kasım ayları arasında 3 bin 549 kez hastane hizmeti verdi. LTB Halk Sağlığı Şubesi Yaşlılar Hizmet Birimi, geçtiğimiz günlerde de yaşlılar için yılbaşı balosu düzenledi. Baloya bin 800 yaşlı katıldı.

Paylaşım Mutfağı’ndan 19 bin öğün yemek çıktı

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Mayıs 2016 tarihinde, Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya’da) ihtiyaçlılara yemek dağıtmak için hizmete açılan ve giderlerinin tamamı bağışçılarla karşılanan “Paylaşım Mutfağı” hizmetlerini bu yıl da sürdürdü.

LTB Halk Sağlığı Şubesi Yaşlılar Hizmet Birimi’nin yıllık faaliyet raporuna göre, bugün 147 kişiye hizmet veren Paylaşım Mutfağı’ndan 1 yılda 19 bin öğün yemek çıktı.

paylaşım-mutfağı

Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi de boş durmadı

Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi, sinek, böcek ve haşerelerle bu yıl da aktif şekilde mücadelesini sürdürürken 6 Ocak 2017 tarihinde LTB ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında “Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma” projesi kapsamında protokol imzalandı.

Nisan ayında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri sokak köpeklerini kısırlaştırma projesine katkı amacıyla bağış kampanyası düzenledi. Alınan bağışlar açık pazarda satılarak geliri projeye bağışlandı.

Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma Projesi kapsamında 200 köpek kısırlaştırıldı. 9 Şubat 2017 tarihinde LTB ile Turizm Bakanlığı ile eski Dikmen çöplüğü alanındaki hangarın Hayvan Barınağı yapılması amacı ile belediyenin kullanımına verilmesine yönelik protokol imzalandı.

30 Mayıs 2017 tarihinde Lefkoşa Belediye Orkestrası ve Halk Sağlığı Şubesi ile ortak düzenlediği konserde elde edilen gelir Barınak Projesi’ne bağışlandı.

Eylül ayında barınak alanının telleme projesi tamamlandı. Projenin devamı olarak yol yapım ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Yaz aylarında LTB ile Merit Otel işbirliğinde sokaktaki hayvanlar için şehrin belirli bölgelerine 6 adet yemlik ve suluk yerleştirildi.

Her yıl düzenli olarak yapılan ev hamam böceği ilaçlama kampanyaları bu yıl da devam etti. 2016-2017 yıllarında KKTC’de bir ilk olan sivrisinek ile mücadelede kaynağında müdahale ile biyolojik yöntemler kullanıldı.

Çevreye rahatsızlık veren kümes, ağıl bulundurma ve ruhsatsız köpek besleme durumundan dolayı toplam 50 dava dosyalandı.

imha

Duygu ALAN/ Havadis

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1