banner2
banner34

Yedisi de suçlu bulundu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu satan, alan ve buna aracı olan 7 sanıkla ilgili kararını verdi

Yedisi de suçlu bulundu
banner45

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “uyuşturucu” suçuyla yargılanan C.S., A.YA., U.B., T.Ş., A.Y., F.K. ve K.Y. suçlu bulundu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, diğer sanıklara uyuşturucu veren U.K.’ye 4 yıl, U.B.’den uyuşturucu alan C.S. ve T.Ş.’ye 6 ay, A.Y.A.’ye ise 1 ay hapis cezası verdi. Sanıklar A.Y., F.K. ve K.Y. ise Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak serbest kaldı.

U.K., “2 gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde verme”, “66 gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde tasarrufu”, “17 gram uyuşturucu madde verme”, “3 içimlik uyuşturucu madde verme” ve “64 gram 2 miligram uyuşturucu tasarrufu” suçların mahkum oldu.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyetinin kararı oybirliği ile alındı.

banner37




Kararı açıklayan Başkan Esendağlı, uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf suçlarının toplumda endişe yarattığına vurgu yaptı.

Esendağlı, sanıklar A.Y., F.K. ve K.M.’nin Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmak istediklerini ve bu durumun da değerlendirilerek heyet tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Başkan Melek Esendağlı, sanıklar C.S., A.Y.A ve T.Ş.’nin  ise alma ve tasarruf suçundan mahkûm olduklarını anımsatarak, uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçundan mahkûm olan sanık U.B.’nin alacağı ceza ile aralarında farklılık olması gerektiğine işaret etti.

Esendağlı, aktarmış olduğu olgular ışında sanık U.B.’nin aleyhine getirilen “66 gram gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde tasarrufu”, “19 gram uyuşturucu madde verme”, “3 içimlik uyuşturucu madde verme” suçlarından mahkûm ettiklerini ve 4 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Başkan Esendağlı, sanıklar C.S. ve T.Ş.’nin aleyhlerine getirilen uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan 6 ay, sanık A.Y.A.yı ise bir ay hapis cezası ile cezalandıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1