banner2
banner34

Z-Zero finale hazır!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilen ve Görsel Sanatlar ve İletişim Bölümü’nün kabuk tasarımı katkılarıyla hazırlanan elektrikli araç “Z-Zero”, “TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle” (Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları – Elektromobil 2017) yarışma finaline hazır.

Z-Zero finale hazır!
banner45

Z-Zero” ilk Seferde Testleri Geçti

 

Türkiye’nin Kocaeli ilinde yer alan Körfez Yarış Pisti’nde 21-24 Ağustos 2017 tarihleri gerçekleştirilen teknik ve dinamik sürüç kontrolünden ilk seferde geçen “Z-Zero”, 27 Ağustos 2017 tarihinde final heyecanı yaşayacak. Yarışmaya katılabilmek için araçların dinamik ve teknik kontrollerden geçmesi gerekmektedir.

 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Körfez Yarış Pisti’ne yaptığı ziyaret sırasında ekibe başarılar dileyerek, uzun süredir üzerinde çalışılan elektirikli arabanın yarışa hazır olduğunu vurguladı. Tamamıyla DAÜ bünyesinde geliştirilen “Z-Zero”nun testleri başarıyla geçmiş olmasından son derece gurur duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, ekibe güveninin tam olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osam, yarışmaya KKTC’den katılan tek üniversitenin DAÜ olduğunun da altını çizdi.

 

banner37
DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, bütün testleri hiç takılmadan geçmenin çok önemli olduğuna değinerek tüm ekibi gönülden tebrik etti.  Prof. Dr. Özkaramanlı, ekibe Pazar gün gerçekleştirilecek olan yarışta başarılar da diledi.

 

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı ve Mekatronik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Davut Solyalı, Prof. Dr. Osam’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek büyük bir gurur içerisinde olduklarını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Solaylı KKTC’de sanayinin gelişmiş olmamasından  dolayı malzeme temin sıkıntısı yaşadıklarını belirterek bu nedenden dolayı “Z-Zero”nun yarışmadaki tek dezavantajının ağırlık olabileceğini aktardı.

 

DAÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Hacışevki, yaptığı konuşmada projeye verilen destekten dolayı teşekkür ederek, en iyi derece ile buradan çıkacaklarına ve DAÜ’yü utandırmayacaklarına inandıklarını belirtti.

 

Gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılacak olan “Z-Zero” ekibi, Türkiye’den ve yurtdışından 54 farklı üniversitenin oluşturduğu 70 farklı takımla yarışacak. Enerji verimliliğinin amaçlandığı yarışmada atılan her turda en az enerji harcayan araç yarışmayı kazanmış olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1