banner2
banner34

Akansoy: Kıbrıslı Türklerin iradesine müdahaleler devam ediyor

Akansoy: Kıbrıslı Türklerin iradesine müdahaleler devam ediyor
banner45

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayıp UBP kurultayıyla devam eden ve ardından atama hükümet kurdurulmasıyla doruğa çıkan iradeye müdahalenin “Love Erdoğan” panolarıyla devam ettiğini kaydetti. Akansoy, hiçbir yasal dayanağı olmamasına karşın bir başka ülkenin bir siyasi partisinin KKTC’de faaliyetleri sorgulanacağına, polisin olayı 3-4 gencin üstüne yıkma girişimini kınadı.

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Akansoy. Kıbrıslı Türklerin iradesine müdahaleye hem kişi hem de parti olarak karşı olduklarına dikkat çekerek, n”CTP bu konuda başından beri mücadelesini hem meclis içinde hem de sokakta yürütmektedir” dedi.

banner37
Yaşananları “Toplumun Psikolojisiyle” oynama olarak nitelendiren Akansoy, bu hareketlerin 80’nli yıllarda yaşanan müdahaleleri anımsattığını vurguladı.

Asım Akansoy bir soru üzerine , parti olarak örgütlü mücadeleden yana olduklarına dikkat çekerek, “CTP Bu Memleket Bizim Platformunun kurucu üyeleri arasındadır ve ilkeler çerçevede ortaya konulan her türlü mücadelede de vardır dedi.

Açıklamalarında Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulunan Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “İki Egemen Devlet” söyleminin Ada’da ayrılığı pekiştirip Anastasiadis’in elini güçlendirmekten başka işe yaramadığını vurguladı. Akansoy, Kıbrıs konusunun gelinen aşamada iki toplum arasındaki bir sorun olmaktan çıkıp Uluslararası bir yapıya dönüştüğüne işaret ederek, “Sn Tatar’ın savunduklarını kabul edecek bir tek uluslararası aktör yoktur” şeklinde konuştu. Siyasi partiler olarak ısrarlı çağrılarına karşın Tatar’ın meclisi bilgilendirmekten kaçtığını belirtti.

Konuşmasının sonunda Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokole de değinen Asım Akansoy, “Bu protokol Kıbrıslı Türkleri daha da edilgen bir duruma düşürecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1