Polis ekiplerinin 5 ilçede eş zamanlı gerçekleştirdiği asayiş ve trafik denetimlerinde uyuşturucu, kaçak yaşam ve kumarhane suçlarına yönelik çok sayıda işlem yapıldı. Denetimlerde 23 kişi tutuklanırken, 82 kişi kumarhaneye girmekten para cezasına çarptırıldı. Trafik denetimlerinde ise 5 bin 716 sürücü kontrol edildi, 1.171 sürücü rapor edildi.
Uyuşturucu operasyonlarında farklı türlerde maddeler ele geçirildi
Polis Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 7-8 Kasım tarihlerinde 18.00-03.00 saatleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi. Denetimlere Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Özel Harekat Müdürlüğü ekipleri de katıldı.
Lefkoşa’da ikamet izinsiz 7 kişi tutuklanırken, kumarhaneye girmeleri yasak olmasına rağmen içeride tespit edilen 43 kişiye para cezası kesildi. Narkotik ekiplerinin Metehan Kara Geçiş Kapısı ve Ercan Havalimanı’nda düzenlediği operasyonlarda 600 gram sentetik cannabinoid, satışa hazır paketlerde 26,5 gram hint keneviri, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan sarma sigara ve öğütücü ele geçirildi. Operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.
Gazimağusa’da ikamet izinsiz 3 kişi tutuklanırken, yapılan aramalarda 113 gram hint keneviri, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 4 sarma sigara, öğütücü ve kanunsuz tasarruf edilen el dedektörü bulundu. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.
Girne’de ikamet izinsiz 5 kişi tutuklandı. Kumarhaneye girmeleri yasak olmasına rağmen içeride bulunan 28 kişiye para cezası uygulandı.
İskele’de ise ikamet izinsiz 3 kişi tutuklandı, kumarhanede bulunmaları yasak olan 11 kişiye para cezası kesildi. Uyuşturucu madde bulundurdukları tespit edilen 2 kişi de tutuklandı. Aramalarda 38 gram hint keneviri ile uyuşturucu madde içerdiğine inanılan sarma sigaralar ve izmaritler ele geçirildi.
Güzelyurt’taki asayiş denetimlerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.
5 bin 716 sürücü kontrol edildi
Beş ilçede gerçekleştirilen trafik denetimlerinde toplam 5 bin 716 araç sürücüsü kontrol edildi. Çeşitli trafik suçları işlediği belirlenen 1.171 sürücü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.
Denetimlerde 333 sürücü sürat, 17 sürücü alkollü içki tesiri altında araç kullanma, 45 sürücü sigortasız araç kullanma, 24 sürücü emniyet kemeri takmama, 63 sürücü muayenesiz araç kullanma ve 88 sürücü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma suçlarından rapor edildi.
Ayrıca 4 sürücü ehliyetsiz ve sigortasız araç kullanmaktan, 2 sürücü sürüş sırasında cep telefonu kullanmaktan, 3 sürücü tehlikeli sürüşten, 3 sürücü aracın camlarına görüşü engelleyici film yapıştırmaktan, 2 sürücü susturucusuz egzoz kullanmaktan ve 2 sürücü trafik ışık kurallarına uymamaktan rapor edildi. Diğer trafik suçlarından ise 438 sürücü hakkında işlem yapıldı.
Denetimler sonucunda toplam 79 araç trafikten men edilirken, Gazimağusa’da 2 sürücü tutuklandı.




