banner2
banner34

11 liralık akıllı telefon üretildi

Hindistan'da bir teknoloji firması dünyanın en ucuz akıllı telefonunu üretti. Freedom 251 isimli telefonun satış fiyatı 251 rupi yani 11 TL.

11 liralık akıllı telefon üretildi
banner45

Cebimizdeki telefonlar her geçen gün akıllanmaya devam ettiği gibi aynı şekilde fiyatları da düşmeye devam ediyor. Birçok teknoloji üreticisinin konuya dahil olması ve yeni telefonlar üretmesi ile hem akıllı telefon piyasasında ürün çeşitliliği hem de rekabet artmaya başladı.

EN BÜYÜK SİLAHLARI FİYAT

Google, Microsoft, Sony gibi dünya devlerinin pastadan pay almak için son yıllarda yaptığı ilave yatırımların yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinden küçük teknoloji firmaları yerel çapta da olsa piyasaya girmeye çalışıyor.

Sektörde akıllı telefon piyasasının en büyük pay sahibi olan Apple ve Samsung gibi devlerle teknoloji konusunda rekabet edemeyecek olan bu küçük üreticiler çoğu kez ellerindeki en güçlü silahı yani fiyatıı kullanıyorlar. Çin başta olmak üzere birçoğu Asya ülkelerinden olan bu üreticilere bu günlerde bir yenisi daha eklendi.

banner37
11 LİRAYA ÖZGÜRLÜK: FREEDOM 251

Hintli Ringing Bells adlı şirket, satış fiyatı 251 rupi (yaklaşık 11 TL) olan 'Freedom 251' adını verdikleri telefonun tanıtımını yaptı. En büyük silahları olan fiyatı da ürünün adına kadar taşıdılar. Lansmanını yaptıkları cihazın ismini 251 rupilik fiyatından esinlendiklerini açıkladılar. 251 rupi Türk lirası cinsinden bahsedecek olursak yaklaşık 11 lira... Tabi bu fiyatta vergiler ve harçlar dahil değil. Öte yandan Hnidistan'ın yüksek nüfusu nedeniyle dünyanın Çin'den sonra en büyük akıllı telefon pazarı olduğunu da hatırlatalım.

ANDROID 5.1 LOLLPOP İLE GELİYOR

Arka kamerası 3.2 Megapiksel çözünürlüğünde olan Freedom 251'in, 0.3 Megapiksellik de ön kamerası mevcut. Android işletim sisteminin 5.1 Lollipop sürümüyle satışa sunulacak telefonun orjinal halinde 8 GB hafızası bulunuyor ve 32 GB'a kadar harici hazfıza desteği sağlıyor.

HAYALLERİ BÜYÜK

Ringing Bell şirketinin sözcüsü, "En güçlü ürününümüz olan The Freedom 251 akıllı telefon sektöründe devrim yaratacak. The Freedom 251'in tüm parçalarını ithal edip montajını Hindistan'da yapıyoruz. Gelecekte telefonun bütün parçalarını fabrikalarımızda üreterek maliyetleri daha da düşürmek" şeklinde demeç vermeyi ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1