banner2
banner34

AFAD acı bilançoyu açıkladı: 1.498 cankaybı

AFAD acı bilançoyu açıkladı: 1.498 cankaybı
banner45

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe gelen depremler tüm Türkiye'yi hüzne boğdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından kısa bir süre sonra Gaziantep, en büyüğü 6,6 büyüklüğünde üç depremle sallandı.

DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM VERİLDİ

banner37
Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi. Yıkıcı sarsıntının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili tüm birimlerin AFAD koordinasyonunda teyakkuz halinde olduğunu bildirirken bakanlar depremin yaşandığı bölgelere görevlendirildi. İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, uluslararası yardım da içeren dördüncü seviye alarm verildiğini duyurdu.

ACI BİLANÇO: 1.498 CAN KAYBI

Depremde arama kurtarma çalışmaları da sürerken AFAD'dan son bilançoya ilişkin açıklama geldi. SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre, an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya olmak üzere toplam bin 498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi ise yaralandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1