banner2
banner34

TATİL SONRASI SENDROMUNDAN NASIL KORUNMALI?

Her türlü ödevden ve sınavdan muaf oldukları üç aylık yaz dönemine iyice adapte olan çocuklar, yazın bitmesiyle beraber sonbaharın yükümlülükleriyle baş etmekte, yetişkinlere oranla daha fazla güçlük çekiyor.

TATİL SONRASI SENDROMUNDAN NASIL KORUNMALI?
banner45

Ders başarısı ve sorumluluk duygusu yüksek olan çocukların, sorunlarla baş etme mekanizmaları da kuvvetlidir. Öte yandan ders başarısı düşük olanların, sendromdan daha fazla nasibini aldıkları da kaçınılmaz bir gerçektir. Çocuğunuzu tatil sonrası sendromundan korumak için aşağıdaki önerilere kulak verin:
 Korku dolu mesajlardan kaçının. Onu, uyumasını kolaylaştıracak egzersizlere yönlendirin. Ona, erken uyumasını teşvik edecek masallar anlatın, hatta davranış çizelgeleri oluşturarak mevzunun derinliğini görsel kaynaklardan destek alarak algılamasına yardım sağlayın.
 Düzenli ders çalışmaya başlamasını teşvik etmek için önce odasını düzenli tutmasına yardımcı olun. Bunun için 'her güne bir çekmece felsefesi'yle işe koyulun.  bir çekmece, ikinci gün başka bir çekmece düzenlemesi için teşvik edebilir, ertesi gün ise dolabının en alt rafını toparlaması için bir plan izleyebilirsiniz. İşi parçalara ayırarak aşama aşama yol kat ettikçe, sıkılmadan görevlerini gerçekleştirebilmenin tadına varacaktır.

banner37
 Okul döneminde en az bir sanat aktivitesine, bir de spor aktivitesine devamlı gitmesi konusunda onu teşvik edin. Birlikte kurslar araştırın ama kesinlikle zorlamayın, bırakın istediği kursu kendisi özgürce seçsin.
 Okul başlayınca gerçekleştirmesi gereken sorumlulukları, okulun açılmasından iki hafta önce renkli mukavva bir kartona yazın ve odasının duvarına asın. Böylelikle bilinçaltına olumlu mesajlar göndermiş olursunuz.
 Onu her zaman sevin ve ona saygılı davranın. Öfkelendiğinde sakinleşmesine yardımcı olun ve üstüne gitmeyin. Onunla sakinleştikten sonra konuşun. Eğer sakinleşmesi uzun sürüyor ve uyum konusunda güçlük çekiyorsa, etrafa ve kendisine zarar verme atakları oluyorsa, zaman kaybetmeden bir uzmandan destek alın.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1