banner2
banner34

Putin, Tahıl gemilerinin koridor boyunca hareketini de durdurdu

Putin, Tahıl gemilerinin koridor boyunca hareketini de durdurdu
banner45

Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alma kararı dünyayı ayağa kaldırırken, Putin'in hamlesiyle ilgili dün ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz'' dedi. Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleşen tahıl anlaşması için Türkiye yeniden devreye girdi. Rusya ve Ukrayna arasında telefon diplomasileri sürerken Rusya bu kez de ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırılar düzenlenmesi nedeniyle tahıl koridorunda gemilerin geçişlerinin de askıya alındığını açıkladı.

banner37
HAREKET GEMİLERİ ASKIDA

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukrayna'nın 29 Ekim'de Sivastopol kentinde savaş gemilerine ve sivil gemilere yönelik düzenlediği terör eylemiyle ilgili durum netleşene kadar, Karadeniz Girişimi tarafından belirlenen güvenlik koridoru boyunca hareket (gemilerin) askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.

Tahıl sevkiyatı için belirlenen koridordan şimdilik gemilerin hareket etmesinin kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, "Ukrayna yönetimi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri komutanlığı bunu Rusya Federasyonu'na karşı askeri operasyonları yürütmek için kullandığından gemilerin güvenlik koridoru boyunca hareketi kabul edilemez." denildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın tahıl koridorunu askeri amaçlarla kullandığı savunuldu. Gelişmeler bu şekilde olduğu müddetçe tahıl koridorundaki herhangi bir nesnenin güvenliğini garanti etmenin imkansız olduğu vurgulanan açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Girişimi'nden çekilmediği ama anlaşmayı askıya aldığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1