banner2
banner34

Suriye’de yeni operasyon an meselesi!

Suriye’de yeni operasyon an meselesi!
banner45

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG güvenli bölgelerde saldırılarını arttırdı. Türkiye’nin güneyindeki sınırlarını da tehdit eden saldırılara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak kabine toplantısı sonrasında ‘yeni operasyonun’ sinyalini verdi. Güney sınırları boyunca oluşturulacak 30 kişometre derinliğindeki güvenli bölge oluşturmak için yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini ifade eden Erdoğan, “TSK istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyon başlayacak” ifadelerini kullandı.

OPERASYON AN MESELESİ

banner37
Azerbaycan’daki Teknofest etkinliği dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, “Bir gece ansızın tepelerine ineriz” ifadelerini kullanarak operasyonun eli kulağında olacağının sinyalini verdi.

SURİYELİ MUHALİFLER HAZIR

Dünyanın yakından takip ettiği operasyon gelişmelerine yönelik Suriye’deki muhalif gruplar İngiliz haber ajansı Reuters’a açıklamalarda bulundu. Muhalif gruplardan temsilciler, Türkiye’nin askeri operasyonuna katılmaya hazır olduklarını duyurdu. Yüzbaşı Abdülselam Abdülrezak, bölgedeki birliklere talimat verildiğini açıklarken, “Hazır olmamız bir ya da iki gün sürer. Türkiye ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var” dedi.

TÜRKİYE İKİ BÖLGEYE ODAKLANDI

Suriye Milli Ordusu’ndan yetkililer bu operasyonun iki bölgeye odaklanacağını da öne sürdü. Reuters, yetkililerin açıklamalarını paylaşarak, “Türkiye’nin iki hedefi var, Tel-Rıfat ve Kobani. Bu bölgelerin alınması Cerablus ve Tel Abyat’a bağlantı sağlar” yorumunu yaptı. Suriyeli muhaliflerden üst düzey bir isim ise, Ankara’nın gerçekleştireceği askeri operasyonun ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını fakat Türk yetkililerle temas içerisinde olduklarını da söyleyerek, “İkinci bir emre kadar operasyon ertelenebilir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1