banner2
banner34

Brent petrol düşüş trendine girdi

Brent petrol düşüş trendine girdi
banner45

Brent petroldeki dalgalanma ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor.  OPEC+ grubunun günlük petrol üretiminde kısıtlamaya gitmesiyle petrol piyasasında yaşanan artışlar, akaryakıta son bir haftada 4 kez zam gelmesine neden olmuştu. Ancak Brent petrolün hafta başından itibaren düşüş trendine girmesiyle 5, 6, 7 ve 11 Ekim'de yapılan zamların ardından araç sahiplerine sevindiren bir haber geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta dört kez zamlanan motorine perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere indirim gelecek. 

BRENT PETROLDE SON DURUM

Güne 93,67 dolar ile başlayan Brent petrol, şu sıralar 94,08 dolardan işlem görüyor. Dün en düşük 93,13, en yüksek 98,75 seviyelerini gören Brent petrol, günü 93,51 dolar seviyesinde kapattı.

İlişkili Haberler

banner37
Brent geriledi, akaryakıtta zam sonrası düşüş ihtimali arttı: Motorine 'iyi oranlı indirim' gelebilir

Akaryakıt sıkıntısı uzun kuyruklar oluşturdu! Polis deposu bitmeyeni geri çeviriyor

AKARYAKITA ZAM ÜSTÜNE ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta brent petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından akaryakıt fiyatlarına üst üste zam geldi. 5, 6, 7 ve 11 Ekim'de yapılan zamların ardından motorinin litresi 28,53 lirayı bulmuş oldu.

İNDİRİM SİNYALİ

Brent petroldeki düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından Gazeteci Cahit Saraçoğlu, dış piyasadaki gelişmelerin ardından 'motorine iyi oranlı indirim' olarak yansıyabileceğini söyledi. Brent petrolün 93 dolara gerilediğini ve düşüşün devam etmesi halinde dizelde indirim ihtimalinin artmaya başladığını belirten Saraçoğlu, “Brentteki gerileme sürerse dizelde birkaç liraya varan indirim söz konusu olabilir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1