banner2
banner34

Çözüm için uygun dönemde değiliz

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, 2018’deki başkanlık seçimleri nedeniyle ‘seçim döneminde girdiğimiz açıktır, ya da en azından Ekim’den itibaren seçim dönemine gireceğiz ve Kıbrıssorunun çözümü için uygun bir dönemde değiliz” açıklamasını yaptı.

Çözüm için uygun dönemde değiliz
banner45

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, 2018’deki başkanlık seçimleri nedeniyle ‘seçim döneminde girdiğimiz açıktır, ya da en azından Ekim’den itibaren seçim dönemine gireceğiz ve Kıbrıssorunun çözümü için uygun bir dönemde değiliz” açıklamasını yaptı. 

Takvim belirlenmesinin gündemde olup olmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapta Kasulidis, “Hayır. Takvimler müzakerelerde sağlanan ilerleme ile olabilir” dedi.

banner37
Rum Dışişleri Bakanı, şu anda perde gerisinde dahi olsa herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti. Kasulidis, ‘şu anda BM Genel Sekreterin ricasıyla tüm taraflar nasıl ileri gidilebileceğini inceliyorlar’ dedi.

Kasulidis, Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununa ilişkin yeni bir konferansa çok iyi hazırlanılacağını, uygun ön hazırlık yapılmadan tüm konuların bir yemekte çözülebileceği beklentisinin olmayacağını iddia etti.

Kasulidis, 2018 başkanlık seçimleri nedeniyle her adayın kendi mesajını verdiğini, çünkü farklı eğilim ve ekollerin olduğunu, ifade etti.

 
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1