banner2
banner34

Toplu tecavüz soruşturmasında flaş gelişme

Diplomatik gerginliğe yol açan toplu tecavüz iddiasında gerçek ortaya çıktı.

Toplu tecavüz soruşturmasında flaş gelişme
banner45

Güney Kıbrıs’ın ünlü eğlence merkezi Ayia Napa’da 12 İsrailli turist gencin tecavüzüne uğradığını öne süren 19 yaşındaki İngiliz turistin yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı.

12 İsrailli turist gençle kendi isteği ile beraber olduğunu belirten 19 yaşındaki İngiliz turist kız ifadesinin ardından gözaltına alındı.

Polis tarafından yapılan açıklamada tecavüz iddiasının gerçek olmadığı, kadının gözetim altında tutulduğu bilgisi verildi.

Olay hakkında açıklamalarda bulunan İsrail Eğitim Bakanı Rafael Peretz, iddianın detaylarının araştırılması gerektiğini, İsrailli çocukların en yüksek ahlak seviyeye sahip olması için çalıştıklarını belirtti.

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında diplomatik gerginliğe neden olan olay geçen hafta meydana gelmişti.

Adı açıklanmayan İngiliz turist kız, polise giderek, İsrailli turistlerin tecavüzüne uğradığını öne sürmüştü:

banner37
İddiaya göre, askere gitmeden önce kutlama yapmak amacıyla 12 kişilik İsrailli genç grubu, Ayia Napa’ya gelmiş ve bir mekanda eğlenirken, İngiliz turist kızla tanışmıştı.

Turist kız ile 12 genç bir otele geçti. Otelde gençlerle birlikte olan kız, polise giderek, ’toplu tecavüze uğradım’ şikayetinde bulunmuştu.

Olay üzerine gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarıldı. İsrail hükümeti olayı yakın takibe aldı.

Yapılan incelemelerde, genç kızın kendi isteği ile gençlerle birlikte olduğu belirlendi.

Polis de elindeki bulguları genç kızın önüne koydu. Bunun üzerine genç kız, gençlerin tecavüzüne uğramadığını, kendi isteği ile birlikte olduğunu itiraf etti.

Genç kız, polise verdiği ifadesinde, "İsrail kökenli gençler beni odalarına davet etti. Gençlerle birlikte olduğumuz anlarda beni bazı gençler görüntülemeye başladı. Buna öfkelendim. Bunun üzerine polise giderek böyle bir şikayette bulundum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki İngiliz turistin, 12 İsrailli turistten biriyle daha önce Instagram üzerinden mesajlaştığı ortaya çıkmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1