banner2
banner34

150’ye yakın fidanı yok ettiler

Akıncılar’da, Bahaettin Kansel’e ait 10 zeytin ağacı ve Ömer Gelener’e ait 142 asma fidanı kökünden kesilerek tahrip edildi

150’ye yakın fidanı yok ettiler
banner45

Akıncılar’da son birkaç gün içerisinde Bahaettin Kansel’e ait 10 zeytin ağacı ve Ömer Gelener’e ait 142 asma fidanı kökünden kesilerek tahrip edildi.

Olayın ardından konuyu polise bildiren Kansel ve Gelener, suçluların bulunması için polisin geniş çaplı bir soruşturma başlatması gerektiğini söyledi.

Akıncılar’da sınırdaki 6 dönümlük tarlasının bir bölümüne 2011 yılında 80 zeytin ağacı diktiğini belirten Bahaettin Kansel, ağaçların zeytin vermeye başladığı dönemde 10 tanesinin kasti olarak kesildiğini söyledi.

İkinci olay ise aynı bölgede Ömer Gelener’e ait üzüm bağında meydana geldi. Gelenler’in bağında bulunan asma bağlarından 142’si kimliği meçhul kişi ya da kişilerce kökünden kesildi.

Her iki vatandaşın mağdur edildiği olayla ilgili polis soruşturması devam ederken, şu ana kadar suçlularla ilgili herhangi bir tespit yapılamadı.

Mağdur olan Kansel ve Gelener, köyde 1 buçuk yıldan beridir traktör yakılması, mandıra kundaklanması, motor ve belediye binasının yakılması gibi ondan fazla kasti hasar olayının yaşandığını, ancak şimdiye kadar polisin yaptığı soruşturma kapsamında hiç kimsenin yakalanmadığını söyledi.

Kansel: Çocuklarım gibi baktım

banner37
Sosyal Sigorta emeklisi olduğunu ve ağaçları 2011 yılında ektiğini belirten Bahaettin Kansel, “onlara şimdiye kadar su verip çocuğum gibi baktım” dedi.

Tarlasındaki ekili zeytin ağaçlarının kim ya da kimler tarafından kesildiğini bilmediğini aktaran Kansel, köyde hiç kimseyle bir düşmanlığının bulunmadığını ancak, son zamanlarda benzer birçok olayın yaşandığını söyledi.

Tarlasına araçla girildiğini ve 80 ağaçtan 10 tanesinin kesildiğini belirten Kansel, olaydan sonra polise gidip ifade verdiğini, polisin Tarım Dairesi’nden hasar tespiti için gelineceğini söylediğini ancak, şimdiye kadar kimsenin gelmediğini kaydetti.

Kansel, köyde son zamanlarda birçok kasti hasar olayının yaşanmasına rağmen, şimdiye kadar hiçbir kimsenin yakalanmadığını söyledi.

Gelener: Kimin ya da kimlerin yaptığını bilmiyorum

Birkaç gün önce bağındaki 2 bin fidandan 142’sinin kesildiğini söyleyen Ömer Gelener ise, asma fidanlarını kimin ya da kimlerin kestiğini bilmediğini anlattı.

Olaydan sonra köydeki polise konuyu ilettiğini belirten Gelener, polisin geldiğini ve kesilen asma fidanlarını gördükten sonra, olay yeri inceleme gelip inceleme yapıncaya kadar tarlaya girmemesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Gelener, “köyde ondan fazla olay meydana geldi ancak şimdiye kadar hiçbiri ortaya çıkarılmadı. Olay inceleme ve Tarım Dairesi’nden görevliler gelip inceleme yaptı, ardından da fotoğraf çekti. Ayak izi aldılar. Tarım Dairesi, hasar tespiti yaptı. Olayın üzerinden bir hafta geçti ancak ne birini yakaladılar ne de bir açıklama yaptılar. Toplam 142 fidanım kesildi. Bunu yapan canidir. Biz hükümetten ve polisten bunu yapanları bulmalarını istiyoruz. Şu an köyde 250 kişi kaldık. Bunların 200’ü 60-80 yaş arasındadır. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Köyde traktörler yakıldı, mandıralar kundaklandı, belediye yakıldı. Ben zararında değilim ama bunu kim yaptıysa ortaya çıkarılsın. Köyde herkes tedirginlik yaşıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1