banner2
banner34

“Seçimler çare üretmiyor”

Ülkede yapılan seçimleri uzun yıllardan beridir boykot etmesiyle bilinen Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), 7 Ocak’ta yapılacak Erken Genel Seçimi boykot gerekçelerini bir kez daha hatırlattı.

“Seçimler çare üretmiyor”
banner45

YKP Genel Sekretarya üyesi Alpay Durduran, boykot kararının parti meclisi tarafından alındığını söyleyerek, hem seçimlerin ülkenin sorunlarına çare üretmediğini hem de özgürce seçim yapılamadığını savundu.

Halkı seçimlerde oy vermemeye çağırdıklarını belirten Durduran, “Tabii ki, bugüne kadar hükümetlerin icraatları değerlendirildi ve seçimlerin buna bir çare olmadığını gördük. Popülizm yapılarak halkın oy vermesi için söylemler geliştirenler, halkın parasını kullanarak seçimlere gidiyorlar. Polisin askere bağlı olmasından dolayı bu ülkede yaşanan adli olaylar bir türlü önlenemiyor. Polis yaşanan bu işlere karışmaktan kaçıyor. Siyasilere bulaşmaya korkuyor. Popülizm önlenemiyor. Türkiye’nin hazırladığı ve bizimkilere kabul ettirdiği 3 yıllık protokol programlarına dayanıyor. Dolayısıyla seçimlerde onların çizmiş olduğu şeyler oluyor. Seçmenin değil. Türkiye’nin dediği oluyor” dedi.

“Genel bir reform yapılmadan seçimlere katılmaları kabul edilemez”

banner37
Kamuda reform, yolsuzluklarla mücadele, etkin denetim, kamu hizmetinin seçmen tarafından desteklenmediğini vurgulayan Durduran, seçmenin genellikle Kıbrıs sorunu çerçevesinde tartışmalara katıldığını söyledi.

Durduran, ülkenin çıkarı ve halkın refahı için genel bir reform yapılmadan partilerin seçimlere katılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Siyasilerin popülizm yaparak kendi koltuklarını koruma amacıyla halka vaatlerde bulunduğuna işaret eden Durduran, “seçimler çare üretmiyor. Herkesi boykota çağırıyoruz. Ülkemizde özgürce seçim olanağı yoktur. Herkes göbeğinden hükümete bağlı hale gelmiştir. Her seçimde Türkiye’nin etkisi görülmüştür” diye konuştu.

Durduran son olarak, Meclis’in kurmuş olduğu komisyonun yaptığı araştırma sonrasında hazırlanan raporda, iki seçime Türkiye’nin müdahale ettiğinin açıkça görüldüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1