banner2
banner34

Basın örgütlerinden virüs uyarısı

Basın örgütlerinden virüs uyarısı
banner45

Basında örgütlü sekiz sivil toplum örgütü, medya çalışanlarının virüsten korunması için çağrı yaptı…

• “Bazı yetkililerimiz gerekli mesafe ve hijyen koşullarının olmadığı ortamlarda basın açıklaması ya da ziyaretler yaparak basını da oraya davet ediyor. Orada bulunan diğer görevliler gibi muhabir ve kameramanların da sağlığı riske atılıyor.”

Basında örgütlü sivil toplum kuruluşları örgütleri, basın çalışanlarının ülkemizde giderek yayılan yeni tip Corona virüsü tehdit ettiği kesimler arasında yer aldığına dikkati çekerek ilgili bütün kesimleri bu konuda duyarlı ve tedbirli olmaya çağırdı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Bayrak Radyo Televizyonu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD), Haber Kameramanları Derneği ve Dış Basın Birliği adına yapılan açıklamada, bazı devlet ve hükümet yetkililerinin ‘sanki hastalık riski yokmuş ve sanki gazetecilere bulaşmayacakmış gibi’ davrandığına dikkat çekilerek bu tavır eleştirildi.

“Bazı yetkililerimiz gerekli mesafe ve hijyen koşullarının olmadığı ortamlarda basın açıklaması ya da ziyaretler yaparak basını da oraya davet ediyor” denilen açıklamada, orada bulunan diğer görevliler gibi muhabir ve kameramanların da sağlığının riske atıldığına dikkat çekildi.

Halk sağlığını korumanın devletin en temel görevlerinden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Basın emekçilerinin sağlığını korumak da öncelikli olarak sizin sorumluluğunuzdadır” denildi.

Basın örgütleri, medya kurumu yöneticilerine de seslenerek, basın çalışanlarının virüsten korunabilmesi için azami tedbirlerin alınmasını istedi.

banner37
Gerek dış çekim ve haber takiplerinde, gerekse stüdyo ve diğer çalışma ortamlarında sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere her türlü önlemin alınması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada “Bu zor dönemde bir yandan toplumu habersiz ve yorumsuz bırakmamak adına görevimizi yaparken, aynı zamanda basın emekçilerimizin sağlığını korumak için de gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz” denildi.

KTGB

Basın Sen

Bay Sen

Dev İş

KTAMS

Haber Kameramanları Derneği

KTSYD

Dış Basın Birliği

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1