banner2
banner34

Cinayeti olay yerinde incelediler!

Yeniboğaziçi bölgesinde 2013 yılında çukura gömülmüş olarak bulunan Ahmet Aybak’ı öldürmekle...

Cinayeti olay yerinde incelediler!
banner45

Yeniboğaziçi bölgesinde 2013 yılında çukura gömülmüş olarak bulunan Ahmet Aybak’ı öldürmekle yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın yargı süreci devam ediyor

OLAY YERİNDE KEŞİF: Ahmet Aybak cinayetinden yargılanan İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay dün mahkeme heyeti tarafından olay yerine götürülerek keşif yapıldı. Yargıç ve savcılarla birlikte savunma avukatları keşifte hazır bulundu 

 

İTİRAF GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEDE: Mağusa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sürede Mustafa İlhan Tuncay, cinayetle ilgili bazı itiraflarda bulundu. Kamera karşısında cinayeti anlatan sanık Tuncay’ın itirafları Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde izlendi. Tuncay, ilk itirafında cinayeti İbrahim Maraşlı’nın işlediğini söyledi


Yeniboğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasındaki ormanlık alanda çukurda gömülü olarak bulunan Ahmet Aybak cinayeti sanıkları İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. 

banner37
Ahmet Aybak’a yedirip zehirledikten sonra kazdıkları çukara gömdükleri gerekçesi ile tutuklu yargılanan sanıkların dünkü duruşmasında İddia Makamı ikinci tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru İsmail Kaymaklılı’yı dinletti. Duruşmada Mustafa İlhan Tuncay’ın cinayete dair itiraflarının da bulunduğu toplam 6 adet video görüntüsü mahkemede izlendi. Duruşma 18 Nisan’a tehir edildi.
Olay yerinde keşif yapıldı 

Duruşmadan önce Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz, Savcı Ahmet Özlemler ve sanık avukatları duruşma öncesi sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın huzurunda olay yerinde keşif yaparak incelemelerde bulundu. Keşif sırasında mahkemeye emare sunulan fotoğraf ve krokilerde yer alan her nokta incelendi, tanık İsmail Kaymaklılı’ya olay yerindeki ölçümlerle ilgili sorular soruldu.
Cinayetin sebebi sanık Tuncay’ın dolandırılması

Sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın poliste kamera önünde verdiği ilk ifadesinde kredi kartından dolandırılıldığını ve parasını geri alabilmesi için sanık İbrahim Maraşlı’nın kendisini Ahmet Aybak ile tanıştırdığını anlattı.
“Korktum, olanları film gibi izledim”

İfadesinde olay gecesi sanık Maraşlı’nın kendisini buluşmak için aradığını söyleyen sanık Tuncay, gittiği zaman sanık Maraşlı’nın aracında Ahmet Aybak’ı gözleri kaçık vaziyette ve zor nefes alır şekilde bulduğunu, Aybak’ın can çekiştiğini gördüğünü anlattı. 

Tuncay, sanık Maraşlı’ya niçin yaptığını sorduğunu, Maraşlı’nın ise “Bu adam senin paranı yedi. Senin para işini halletmek için ortadan kaldırmam gerekiyordu. Bu adam bize engeldi. Tatlı yedirip zehirledim” şeklinde cevap verdiğini anlattı. Maraşlı’nın aracında çapa, kürek ve çimento çıkardığını, çukur kazarak Aybak’ı içine attığını, üzerinede çimento döktüğünü anlatan Tuncay, kendisinin olayın şokunda olduğunu ve yaşananları film gibi izlediğini anlattı.
Avukatlar tahkikatın yetersiz yapıldığını iddia etti

Olay Yeri İnceleme Uzmanı İsmail Kaymaklılı’yı sorgulayan avukat Yunsal İlhan, cesedin gömüldüğü çukurdan çıkan kalıp şeklindeki beton üzerinde bulunan saç tutamının DNA incelemesine gönderilmeyişinin çok ciddi ve vahim bir durum olduğunu söyleyerek, “Bu tahkikattaki çok önemli bir delil önemsiz görüldüğü için mahkeme huzurunda değil” dedi. 

Kaymaklılı’yı sorgulayan avukat Emre Kadri ise sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın cinayetin işlendiği gece olay yerinde olduğuna dair herhangi bir kanıtın bulunmadığını söyleyerek sanığın buna rağmen korkacak bir şeyi olmadığı için olay yerinde olduğunu gizlemediğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1