banner2
banner34

Hala Sultan’a soruşturma

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden bir grup öğretmenin, “Bu okulda baskı ile dayatma var” şikâyetiyle kaleme aldığı şikâyet dilekçesinin, dün KIBRIS’ta yayımlanmasının ardından Eğitim Bakanlığı harekete geçti

Hala Sultan’a soruşturma
banner45

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde görevli bir grup öğretmenin 29 Aralık 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği ve içeriğinde okulda öğrencilere dini baskı yapıldığı ayrıca öğretmen ve öğrencilere dayatma uygulandığı iddialarının yer aldığı şikâyet dilekçesinin dün KIBRIS Gazetesi’nde yayımlanması tarafları harekete geçirdi.

Dün gün boyu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nda toplantılar yapıldı. Toplantı sonucunda okula denetmen gönderilmesine karar verildi.

Denetmenin bugün okula gideceği öğrenildi.

Öğretmenlerin 29 Aralık 2017 tarihinde gönderdiği dilekçenin, bakanlık yetkilileri tarafından 2 Ocak 2018 tarihinde teslim alındığı da bildirildi.

Denktaş: Denetmen görevlendirildi

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı Vekili Serdar Denktaş, KIBRIS Gazetesi’nde yayımlanan “Hala Sultan Koleji'nde dayatma ve baskı var” haberinin ardından yetkilileri topladı ve konuyla ilgili toplantı yaptı.

Denktaş, öğretmenlerin şikâyet dilekçesinde yer alan iddiaların araştırılması için denetmen görevlendirildiğini açıkladı.

banner37
Eylem: Konunun takipçisi olacağız

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, konuyla ilgili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı’yla görüştüklerini belirterek okula bugün denetmen gönderileceğinin aktarıldığını söyledi.

Konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Eylem, okula denetmen gönderilip gönderilmediğiyle ilgili okuldaki üyeleriyle de temas halinde olacaklarını ifade etti.

Öğretmenlerin iddiası neydi?

KIBRIS Gazetesi’nde dün Hala Sultan İlahiyat Koleji işaret edilerek “Baskı ve dayatma var” başlığıyla yayımlanan haberde, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden bir grup öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü’ne gönderdiği şikayet dilekçesi yayımlanmıştı.

Dilekçede, öğretmenler, okulda hem kendilerine hem de öğrencilere dini baskı uygulandığı iddiasına yer verdi.

Eğitim Bakanlığı’na gönderilen yazıda, ilahiyat derslerini vermek için Türkiye’den görevlendirme olarak gelen meslek dersi öğretmenlerinin okulun gerçek idarecileriymiş gibi davrandığı iddia ediliyor. Öğrencilere uygulanan baskının görevlendirme öğretmenler ve muavinler tarafından yapıldığı iddia edilen yazıda, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yurtta kalan öğrencilerin zorla uyandırılıp namaz kıldırtıldığı belirtiliyor.

Öğrencilere pahalı ödüller karşılığında Kur’an okuma yarışması yapıldığı, İslami algı politikaları yaratıldığı iddia edilen yazıda, ilahiyat öğretmenlerinin “Yeni yıl kutlamalarına katılan öğrenciler olursa taşa dönüşecek” dediği iddiası da yer aldı.

Söz konusu kişilerin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ve Yabancı Dil etkinliklerine de müdahale ettiğini savunan öğretmenler, bir kız öğrencinin kıyafetinden dolayı aşağılandığını, okulda beraber gezen kız ve erkek öğrencilerin ayıplandığını, öğrencilerin öğretmenlerine “Cennete gitmek için şehit olurum” demeye zorlandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1