banner2
banner34

Klise Mandıra olarak kullanılıyor!...

Taşkent köyünde bulunan tarihi St. John Chrysostomos manastırı bakımsızlıktan dökülüyor. Manastıra yıllarıdır tek bir çivi bile çakılmadı buda yetmezmiş gibi...

Klise Mandıra olarak kullanılıyor!...
banner45

Taşkent köyünde bulunan tarihi St. John Chrysostomos manastırı bakımsızlıktan dökülüyor. Manastıra yıllarıdır tek bir çivi bile çakılmadı buda yetmezmiş gibi, manastırın iç kısmı sorumsuz kişiler tarafından mandıra olarak kullanılıyor. Tarihi bir yapı olması nedeniyle birçok turistin uğrak yeri olan manastırın etrafı da pislikten geçilmiyor. St. John Chrysostomos Manastırının çevresi, alkol şişleri mangal atıkları, sigara paketleri ile dolu.  Hiçbir bakım ve restorasyon görmeyen manastırın birçok bölümü çökmeye başladı. Bakımsızlıktan ve pislikten yanında durulmayan manastırı bu halde bile yüzlerce turisti ziyaret ediyor.

İçi hayvan pisliği ile dolu

banner37
Tarihi St. John Chrysostomos manastırının en büyük odları bazı çobanlar tarafından mandıra olarak kullanılıyor. Odaların içi tamamen hayvan pislikleri ile doldu. Manastır bu halde iken bile her gün onlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

“Biz rezil oluyoruz”
Konuyla ilgili Havadis’e konuşan belde halkı manastırın tarihine değinerek gereken önemin verilmediğini savundu. Manastırın bu hali bizi turistlere rezil ediyor diyerek isyan eden vatandaşlar, tarihi manastırın en kısa sürede tadil edilerek hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

kaynak: havadis

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1