banner2
banner34

“Kürtaj davası” da Yüksek Mahkeme’de

17-18 haftalık hamileliğini, yasadışı kürtaj yaptırarak sonlandırdığı için 9 ay hapse mahkum olan Melis Akçal’ın istinaf başvurusu için 3 Mayıs’a gün alınırken, Başsavcılık üçü beraat eden, üçü de çeşitli sürelerde hapis cezasına çarptırılan ‘kürtaj’ davası sanıklarıyla ilgili karara istinaf dosyalayarak Yüksek Mahkemeye başvurdu

“Kürtaj davası” da Yüksek Mahkeme’de
banner45

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve duyulduğu ilk günden beri gündemden düşmeyen Ada Hospital’deki yasa dışı kürtaj meselesinde adı belirlenen ilk anne olan ve 17-18 haftalık bebeğini gayri yasal yollardan aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilen Melis Akçal’ın Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf 3 Mayıs’ta başlıyor.

Başsavcılık ayrıca dün, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin geçtiğimiz hafta karar bağladığı “Kürtaj davası” için de istinaf dosyaladı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran yasadışı kürtaj olayıyla ilgili olarak 2014 yılında, Girne’deki Ada Hospital’de, 17 ile 18 haftalık olduğu belirlenen hamileliğini, yasadışı olarak sonlandırdığı ve bebeğini kürtaj yoluyla aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilen Melis Akçal’ın, mahkumiyet kararının bozulması için Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu için dün ön görüşme yapıldı.

Melis Akçal’ın avukatı Mustafa Asena ve KKTC Başsavcılığı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in katılımıyla Yüksek Mahkeme heyeti huzurunda gerçekleşen ön görüşmenin sonucunda davanın duruşmasına 3 Mayıs’ta başlanılmasına karar verildi.

banner37
Girne Kaza Mahkemesi’nde kısa bir süre önce görüşülen davada Melis Akçal, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda 7 yıla kadar hapislik öngören “kadının kendi çocuğunu düşürmeye teşebbüsü” ve “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmaya müsaade etmek” suçlarından mahkum edilmiş ve 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

“Kürtaj davası” da Yüksek Mahkeme’de

KKTC Başsavcılığı dün ayrıca, geçtiğimiz hafta Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan ve kamuoyunda “kürtaj davası” adıyla bilinen davanın kararı için de istinaf başvurusu yaptı.

Alınan bilgiye göre Başsavcılık, Mehmetali Tunçbilek, Verda Tunçbilek ve Taner Okburan’la ilgili beraat kararının hatalı olduğu ve Ayşegül İşbilen, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu için takdir edilen cezaların az olduğu görüşüyle istinaf dosyaladı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, 2 numaralı fetüs annesi Melis Akçal ve 5 numaralı fetüs annesi Nazlı Dönmez’in operasyonlarına katılarak “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak” suçlarından mahkum edilen Dr. Fahri Karagözlü’yü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu’nu 4 yıl ve hemşire Ayşegül İşbilen’i de 3 yıl hapse mahkum etmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1