banner2
banner34

Sonüstün: Bu süreç henüz bitmedi toplumsal mücadeleyi güçlendirmeliyiz

Sonüstün: Bu süreç henüz bitmedi toplumsal mücadeleyi güçlendirmeliyiz
banner45

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, Cenevre’de AKP iktidarının Cumhurbaşkanı Tatar’a masayı dinamitletmesine karşın sürecin hala bitmediğini belirterek, adada barış ve çözüm isteyen tüm tarafların bir araya gelerek mücadelesini sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Sonüstün, Türkiye’deki AKP iktidarının Cenevre’de kendi çıkarları doğrultusunda Cumhurbaşkanı Tatar’ı kullandığını kaydetti.

Sonüstün, “Tatar Cenevre’de Kıbrıslı Türklerin değil de AKP’nin politikalarına hizmet etti, bu irade ne beni ne de halkımı temsil etmiyor. Toplantının başında BM Güvenlik Konseyi’nin bugüne kadar aldığı tüm kararlara ters düşecek şekilde KKTC’nin tanınması talep edildi, bu traji komik bir durum ve çözümsüzlüğe oynamaktır” dedi.

banner37
Uluslararası kamuoyunun masada Türkiye’nin yapmaya çalıştığını çok net gözlemlediğini anlatan Sonustün, “Hem siyasi hem de ekonomik anlamda köşeye sıkışan Türkiye Kıbrıslı Türkleri bir rehin olarak masaya süürüyor, buna rıza gösteremeyeceğiz” dedi.

Bu gelişmelerin ardından Cenevre’de figüran olarak kullanılan siyasi parti yetkililerinin de mecliste bulunmasının bir anlamı kalmadığına dikkat çeken Salih Sonüstün, “Bu arkadaşlarımız artık o koltukları terkedip sine-i millete dönmelidirler, mücadele sokakta kazanılır ve biz yok olmamak için bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında iç konuları da değerlendiren Sonüstün, vatandaşın azınlık hükümetinin beceriksiz ve sermayeye yönelik tutumu nedeniyle inim inim inlediğini kaydetti.

“İnsanalar öyle bir noktaya geldi ki evine ekmek bile götüremez durumdadır, ülkeyi yönettiklerini iddia edenler ise kendi koltuklarını nasıl koruyacaklarının hesabında, vatandaşın derdini düşünen yok AKP bunlara ne söylerse onu yaparlar bir de sermayeye hizmette kusur etmezler” şeklinde konuştu.

Vatandaşı birlik olmaya çağıran Sonüstün, uçurumun eşiğine gelmiş ülkenin ancak birlikte mücadele verilirse kurtulabileceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1