banner2
banner34

Tatar ve Akıncı’nın yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu pazar günü yapılıyor

Tatar ve Akıncı’nın yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu pazar günü yapılıyor
banner45

BİRİNCİ TURDAKİ SEÇMEN SAYISINA SON BİR HAFTA İÇİNDE 18 YAŞINI DOLDURANLARIN DA EKLENMESİYLE RAKAM 72 ARTTI VE 199 BİN 29 OLDU
SEÇİME 3 GÜN KALA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR... DÜN BAŞLAYAN PROPAGANDA SÜRECİ CUMARTESİ AKŞAMÜSTÜ TAMAMLANACAK
SEÇİM SONUÇLARININ SAAT 20.00'YE KADAR NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

YSK BAŞKANI ŞEFİK: “İLK TURDA GEÇERSİZ SAYILAN OY PUSULALARININ YAKLAŞIK YÜZDE 45'İNİN NEDENİ BİRDEN ÇOK MÜHÜR VURULMASI”

Lefkoşa, 15 Ekim 20 (T.A.K.): Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu, 18 Ekim Pazar günü yapılıyor. İkinci turda, ilk turda en çok oyu alan iki aday olan UBP adayı Ersin Tatar ve bağımsız aday Mustafa Akıncı yarışacak.
KKTC'de geçen pazar yapılan ve 11 adaydan hiçbirinin geçerli oyların salt çoğunluğunu alamadığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, oy kullanma hakkına sahip seçmen sayısında ilk tura göre 72 artış oldu. 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimin ikinci turu için hazırlıklarını sürdürürken, ikinci tura kalan iki aday ise ipi önde göğüsleyebilmek için propaganda çalışmalarına devam ediyor.
YSK, seçim sonucunu ilk tura göre daha da erken saatte, saat 20.00 civarında açıklamayı hedefliyor. 
Geçen hafta 198 bin 957 kayıtlı seçmenin 738 sandıkta oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimin ikinci turunda, bir haftalık sürede 18 yaşını doldurarak seçmen hakkı kazanan 72 kişinin daha eklenmesiyle rakam 199 bin 29'a yükseldi.

banner37
11 adaylı oy pusulasında tercih yapan seçmenler, bu kez sadece iki adaylı bir pusulayla karşılaşacak ve yine tercih edecekleri adayın adının ve ambleminin altındaki boş kutuya "evet" mührünü, sadece bir kez vurmak suretiyle oy kullanacak. Yasa gereği oy pusulasının ilk sırasında partili aday olan UBP adayı Ersin Tatar'ın, ikinci sırada ise bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın adı yer alıyor.
Oy kullanmaya gidecek vatandaşlar koronavirüs önlemleri gereği maske takmak zorunda olacak. Sandıklarda seçmenlere işlemleri öncesi eldiven verilecek. Seçmenlerin, oy kullanmadan önce kimlik kartı, pasaport, polis kimlik kartı veya sürüş ehliyetini sandık kuruluna sunarak kimliğini ispatlaması gerekiyor. 
Oy kullanma işlemi 08.00'de başlayacak ve aralıksız devam ederek 18.00'de tamamlanacak.

PARTİLER SAFLARINI BELİRLEDİ
Meclis’te temsil edilen ve kendi adayları ikinci tura kalmayan siyasi partiler, seçimin ikinci turuyla ilgili tavırlarını belirledi.
Buna göre ilk turda kendi adayı Tufan Erhürman’la yer alan ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ikinci turda bağımsız adayı Mustafa Akıncı’yı destekleyecek. İlk turda Akıncı’yı destekleyen Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) de bu tavrını sürdürecek.
Halkın Partisi (DP), bağımsız aday Kudret Özersay’ı desteklediği ilk turun ardından ikinci tur için taraftarlarına herhangi bir yönlendirme yapmama kararı aldı.
İlk turda bağımsız aday Serdar Denktaş’ı destekleyen Demokrat Parti’nin (DP) ikinci tur için tercihi UBP adayı Ersin Tatar oldu.
İlk turda Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı destekleyen Yeniden Doğuş Partisi ise bu Pazar, Tatar’dan yana tavır alan bir diğer parti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1