banner2
banner34

Türkiye Kıbrıs'a İHA ve SİHA üssü kuruyor

Türkiye Kıbrıs'a İHA ve SİHA üssü kuruyor
banner45

Türkiye, Doğu Akdeniz’de hakimiyetini artırmak için adım adıyor. KKTC’de bulunan Geçitkale Askeri Havaalanı Türk SİHA ve İHA'larının sürekli konuşlanacağı daimi hava üssüne dönüştürülüyor.

Türkiye’ Kıbrıs adasına İHA ve SİHA üssü kuruyor. Karar iki yıl önce Libya ile yapılan deniz yetki alanlarını belirleme anlaşmasıyla alındı.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra askeri üs amacıyla inşa edilen Geçitkale Havaalan İHA ve SİHA’ların yeni kartal yuvaları olacak.

banner37
TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE HAVA HAKİMİ OLACAK

SİHA’lar daha önce o üssü sadece iniş noktası olarak kullanıyordu. 16 Aralık 2019’da Dalaman’daki üsten Kalkan Bayraktar TB-2 SİHA 5 saatlik bir uçuşun ardından Geçitkale Askeri Hava Üssüne inmişti.

Aradan geçen sürede Doğu Akdeniz nöbeti tutan SİHA’lar, hep Geçitkale’ye indi. Ancak daimi üs olarak Dalaman kullanıldı. Lefkoşa’nın 40 kilometre doğusunda Doğu Akdeniz’e hakim bir noktada bulunan Geçitkale Askeri Üssü Bakım ve onarım çalışmaları sonrasında Daimi üs olarak kullanılacak

KARTAL YUVASININ TADİLAT İŞLEMİ SÜRÜYOR

Hangarlarlar ve binalarda çalışmalar başlatıldı. Pist yenileme çalışmaları tamamlandı. SİHA için sürekli bakım ve onarım merkezleri de kurulacak. Silah sistemleri ve cephanelik gibi ek depolar inşa edilecek. Türkiye böylece hem Kıbrıs’ta hem de Doğu Akdeniz’de hareket kabiliyetini ve aksiyon alma hızını artırmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1