banner2
banner34

Üretici 4’lü koalisyondan umutlu değil

Tarım üretici birlikleri, yeni kurulan 4’lü koalisyon hükümetinden umutlu olmadıklarını dile getirerek, birlik temsilcileri, oluşan modelin sektörün sorunlarına çare üretilebileceğine inanmadıklarını kaydetti.

 Üretici 4’lü koalisyondan umutlu değil
banner45

Üretici birlikleri, önemli olanın ülke yönetiminin partizanlık ve torpile dayalı değil, iş bilen ve uzman kadrolarla inşa edilmesi olduğuna dikkat çekerek,  ülkenin içinde bulunduğu sorunlardan ancak böyle kurtulabileceğini dile getirdi

 

Birbirinden farklı duruşu olan 4 partinin bir arada ortak bir paydada buluşarak karar üretebileceklerine inanç belirtmeyen üreticiler, her kafadan bir ses çıkan yapının hakim olabileceği görüşünün oldukça yüksek olduğunu kaydetti 

 

Üretici birlikleri, şimdiye başa gelen hiçbir hükümetin üreticilere gereken ilgiyi göstermediğine vurgu yaparak, siyasilerin kalıcı bir tarım politikası olmamasını da eleştirdi 

 

İkili koalisyonda başarılı olamamış bir hükümet deneyimi yaşandığını anımsatan üreticiler, bu nedenle 4’lü koalisyonun da umut vadeden bir model olmadığını savundu

 

Tarım üretici birlikleri yeni kurulan 4’lü koalisyon hükümetinden umutlu olmadıklarını dile getirerek,  bu modelin, sektörün sorunlarına çare üretilebilecek bir yapı olmadığını kaydetti.  Önemli olanın ülke yönetiminin partizanlık ve torpile dayalı değil, iş bilen ve uzman kadrolarla inşa edilmesi olduğuna dikkat çeken üretici birlikleri, ülkenin içinde bulunduğu sorunlardan ancak böyle kurtulabileceğini dile getirdi.  

 

Tatlısu Seracılar Birliği Mithat Kargı:

“Önüne gelen parti kuruyor”

KKTC’de siyasete bakış açısının ciddiyet ile çok da bağdaşmadığına işaret eden Tatlısu Seracılar Birliği Mithat Kargı, biraz oy alan hemen parti kurma yoluna gidiyor bizim ülkemizde” dedi. 

 

“4’lü koalisyondan çok umutlu değiliz”

Üretici birlikleri adına 4’lü koalisyon hükümet modelinden çok umutlu olmadıklarına da vurgu yapan Kargı, “Dörtlü koalisyon  düzgün çalışacak mı çok tartışma kaldıracak bir konu. Bu hükümetten halk yararına hayırlı icraatlar geleceği noktasında umutlu değilim. Düzgün çalışacak bir hükümet modeli değil” dedi. 

 

“İkili koalisyon daha sağlam olabilirdi”

Kargı dörtlü değil ancak ikili bir koalisyonun hayat bulması halinde daha sağlam adımlar atılabilme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, birbirinden farklı görüşlere sahip 4 partinin kendi içerisinde sorunsuz bir yönetim sağlayamayacağına işaret etti. 

 

“Her kafadan bir ses çıkacak”

Kargı, “Bakanlıklar arasında birçok anlaşmazlık yaşanacak, Maliye bir diğerinden parayı kısacak bu defa öbür bakanlıklar bağıracak ve ortada her kafadan bir ses çıkar bir görüntü oluşacak” ifadelerini kullandı. 

 

“2’li koalisyonla 

yönetemediler, 4’lüyle nasıl yönetecekler?”

İkili koalisyonda başarılı olamamış bir hükümet deneyimi yaşandığına da dikkat çeken Kargı, bu nedenle 4’lü koalisyonun da umut vadeden bir model olmadığını savundu. 

 

“Kişisel çıkarlar yerine, toplumsal çıkarlar öne çıkmalı”

banner37
Hükümet edenlerin elini taşın altına koyarak, kendi çıkarları değil, halkın çıkarları için hareket etmediğine dikkat çeken Kargı, bu yapı nedeniyle istikrarlı bir hükümetin hayat bulamadığının altını çizdi. Kargı, kişisel çıkarlar yerine toplumsal çıkarlar düşünülmediği sürece, hangi hükümet modeline geçilirse geçilsin kaçlı koalisyon olursa olsun ülkede hiçbir şeyin düzelmeyeceğini söyledi. 

 

“Siyasilerin tarımla ilgili bir vizyonları yok”

Ülke siyasetinde bir program ve buna bağlı olumlu bir işleyişin söz konusu olmadığının altını çizen Kargı, “Bugüne kadar doğru düzgün ne hiçbir aday ne de bir siyasi çıkıp da ülke tarım politikası ile ilgili projelerini halka üreticiye açıklamadı. Eğer  hükümet edenlerin iş yapma niyeti olsaydı, çıkıp ellerindeki planları üreticiye anlatarak, somut adımlar atardılar. Ama bizde maalesef her şey lafta kalıyor” dedi. 

 

“Devlet kadroları partizanca değil, iş bilenlerle donatılmalı”

KKTC’de devlet yönetim kademelerinin ahbap-çavuş ilişkisi ve partizanlıkla atanmış kişilerce yönetilmemesi gerektiğini savunan Kargı, içinde bulunulan olumsuz gidişattan ancak iş bilen ve uzman kadrolar ile oluşturulmuş birimlerle üstesinden gelinebileceğini dile getirdi.  

 

KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan:

“Her gelen sayısız vaatte bulunuyor”

 Yıllardır hükümetlerle sayısız görüşmeler yaptıklarını dile getiren KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan da, her gelen hükümetin sayısız vaatte bulunmasına rağmen bir arpa boyu yol kat edilemediğini kaydetti. 

 

“Çiftçiye verilen sözler hep lafta kalıyor”

Her başa gelen hükümetin ilk başlarda kendilerini kabullerinde birçok destek ve projeden bahsettiğini ifade eden Doğan, “Her gelen hükümet bize kapılarını açıp, bizi dinledi. Her şey o görüşmelerde güllük gülistanlık oluyor.

 Her şeye olumlu yaklaşıp takdir ediyorlar. Ama arkamızı dönüp kapıdan çıktığımızda konuşulanlar da verilen sözler de hemen unutuluyor” dedi. 

 

“Elle tutulur kalıcı bir tarım politikası yok”

Hükümetler tarafından tarım alanında hiçbir proje geliştirilmediğinin ve her gelen hükümetin her şeyi silbaştan ele aldığının altını çizen Doğan, “Her değişen hükümetle birlikte sorunlarımızı tekrar tekrar  anlatmaktan ve bir adım atılmadığını görmekten  bıktık artık” şeklinde konuştu. 

 

“Var olan sistem tıkandı, değişmeli”

Ülkede sürekli Tarım Bakanı’nın değiştiğine dikkat çeken  Doğan, “Her 6 ayda bir Tarım Bakanı değişiyor. Bir bakanla görüşüp sorunlarımızı aktarıp kendimizi anlatıyoruz, ancak sonra bir bakıyoruz ki bakan değişiyor sil baştan her şeye yeniden başlıyoruz. 

O yüzden bu memlekette sistem böyle gittikten sonra hiçbir şey yolunda gitmez ve düzelmez” ifadelerini kullandı. 

 

Günübirlik kararlarla iş yürümez 

Üreticiye verilen sözlerin kapılar kapandığı anda unutulduğunu ifade eden Doğan, “Herkes masa başında günü birlik verdiği kararlarla işini sürdürüyor. Kimsenin üreticiyi düşündüğü yok. Üreticiye yol gösteren elinden tutup bir politika belirleyen yok biz kendi kendimize bir şeyler yapıp ayakta kalmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

“Yeni hükümetten duyarlılık bekliyoruz”

Yeni kurulan 4’lü koalisyon hükümetinden duyarlılık zemini temelinde halka ve ülkeye yararlı icraatlarda bulunması temennisinde bulunan Doğan, bugüne kadar hiçbir iktidar partisinin üreticinin fikirlerine değer vermediğine vurgu yaparak, bundan sonraki dönemlerde ülke üreticisinin fikirlerine değer veren ve ülke üretimini destekleyen bir politika oluşturulması çağrısı yaptı. 

 

Yeni Bakış

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1