banner2
banner34

YKP’den Cumhurbaşkanı Tatar’a eleştiri

YKP’den Cumhurbaşkanı Tatar’a eleştiri
banner45

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)  Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı eleştirdi.

Kanatlı, yazılı açıklamasında, Covid-19’a karşı aşılanma sürecinin çok önemli olduğunu,  yaşam hakkı ile bağlantılı olduğunu belirtti.

banner37
Murat Kanatlı, Covid-19’a karşı tüm dünyada ciddi bir tartışma söz konusu olduğunu, insanlığın bir kez daha dayanışmanın önemini fark ettiğini ifade etti.

Kanatlı,  Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların küresel adaletsizliğin geldiği  durumu bir kez daha ortaya çıkardığını,  yoksul ülkelerin aşıya erişimlerinin  kısıtlı olacağını kaydederek, kamusal, kaliteli, ücretsiz, sermayenin insafına terk edilmemiş sağlık sisteminin önemini vurguladı.

Kanatlı, şöyle devam etti:
“YKP net olarak vurgular ki, Covid 19’a karşı din, dil, ırk, mali ve siyasi statü fark etmeksizin herkesin aşılara erişimi mutlaka sağlanmalıdır, “iki devletlilik” gibi yapay tartışmalarla kimse aşıya erişimden mahrum bırakılmamalıdır. Ancak Kıbrıs Türk liderliğinin retçi tavrına karşı gerekirse ara bölgede ya da güneydeki aşılanma alanlarına Kıbrıslı Türklerin taşınarak sorunun çözümü yoluna gidilmesi gerekir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1